2019-03-22 12:14:35
Φωτογραφία για Αντιφασιστική συγκέντρωση την Δευτέρα στο Σύνταγμα - Όχι στη ναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ

 ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

 

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Δευτέρα 25 Μάρτη, Σύνταγμα 6μμ

Όχι στη ναζιστική φιέστα μίσους της Χρυσής Αυγής στην Αίγλη Ζαππείου

Στη φυλακή οι νεοναζί δολοφόνοι,  καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες

Αθήνα, πόλη αντιφασιστική, πόλη της αλληλεγγύης

 

Τα κυνικά μηνύματα της διεύθυνσης της Αίγλης  Ζαππείου “είμαστε επαγγελματίες, όχι δημοκράτες αλα κάρτ” προκαλούν τα δημοκρατικά αισθήματα όλων όταν γνωρίζουμε ότι αυτό που κάνουν είναι να  παραχωρούν το χώρο στους νεοναζί, για να παρελάσουν πειθαρχημένα όλοι οι υπόδικοι του παραστρατιωτικού μηχανισμού, των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής παριστάνοντας τους υποψήφιους των ευρωεκλογών και χύνοντας ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο. Θα μας βρούνε μπροστά τους!


Η πρόκληση των νεοναζί να χρησιμοποιήσουν την 25η Μάρτη ως μέρα παρουσίασης του ψηφοδελτίου ρατσιστικού μίσους για τις ευρωεκλογές θα πάρει μαζική ενωτική απάντηση.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ευθύνη και δεν μπορεί να κοροϊδεύει κανένα και καμία με κούφιες αντιφασιστικές κορώνες. Σε ακτίνα χιλιομέτρου βρίσκεται το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο διορίζει Πρόεδρος του ΔΣ της Επιτροπής Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων στο οποίο ανήκει η Αίγλη. Έχει παραχωρηθεί η Αίγλη για εκμετάλλευση σε εταιρεία συμφερόντων του Δημήτρη Κοντομηνά. Ε, και;

Δεν θα ανεχτούμε οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ  Λουκμάν να φέρνουν την μαύρη διεθνή του φασισμού στην Αθήνα, λίγες μέρες μετά τον πανευρωπαϊκό ξεσηκωμό κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη.

Δεν έχουν θέση οι νεοναζί που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά του φοιτητή Αλέξη Λάζαρη από τα κεντρικά τους γραφεία στη Μεσογείων.

Δεν έχουν θέση στους δρόμους και το κέντρο της πόλης οι νεοναζί που ξεκίνησαν ξανά τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου.  Στην Σαλαμίνα πριν δύο μέρες νεοναζί της ΧΑ συνελήφθησαν μετά από πολλαπλές επιθέσεις κατά μεταναστών αφού δεν κατάφεραν να τους προστατέψουν οι φίλοι τους στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας. Στο Μεταξουργείο επιτέθηκαν πριν δύο μέρες με μαχαίρι κατά διερμηνέα του Ελληνικού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες. Και στις 20 Γενάρη, στο εθνικιστικό συλλαλητήριο, παριστάνοντας τους μακεδονομάχους επιτέθηκαν και τραυμάτισαν  δημοσιογράφους της ΕΡΤ και άλλων ΜΜΕ. Στο τέλος έκαναν έφοδο για εισβολή στη Βουλή.

Μετά τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα δώσαμε μάχες για να μην υπάρχει η τρομοκρατία των ταγμάτων εφόδου στις γειτονιές μας. Υποδεχτήκαμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και ανοίξαμε το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας στα Σεπόλια. Υποδεχτήκαμε τους πρόσφυγες στις γειτονιές μας με ένα μαζικό κίνημα αλληλεγγύης . Αλληλέγγυοι προχώρησαν σε καταλήψεις στέγασης προσφύγων. Παλεύουμε για ανοιχτά σύνορα, ενάντια στην ΕΕ-φρούριο των αφεντικών που πνίγει τους μετανάστες.  Για άσυλο και στέγαση σε όλους τους πρόσφυγες και χαρτιά στους μετανάστες. Παλεύουμε ενάντια στον σοβινισμό και την πολεμοκαπηλεία.

Και δίνουμε την μάχη για γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής καταδίκη των νεοναζί για να πάνε όλοι φυλακή. Είμαστε εξοργισμένοι με τις τροπολογίες μείωσης των ποινών για τους ηγέτες της εγκληματικής οργάνωσης που οδηγούν στο να πέσουν στα μαλακά οι υπόδικοι χρυσαυγίτες.

Οι πλούσιοι φίλοι της Χρυσής Αυγής της χαρίζουν χώρους για ρατσιστικές συνάξεις μίσους αφού οι δρόμοι ανήκουν στο εργατικό κίνημα και την νεολαία και δεν χωράνε τους νεοναζί δολοφόνους.

Καλούμε τη κυβέρνηση και το Υπουργείο Εξωτερικών να σταματήσουν να καλύπτουν τις φιέστες μίσους των νεοναζί και να τις ακυρώσουν.

Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, την αριστερά, τις κοινότητες μεταναστών, την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα να δώσουμε όλοι μαζί ενωμένοι δυναμικό παρών για να ματαιωθεί η ρατσιστική σύναξη τς Χρυσής Αυγής.

 Να στείλουμε μήνυμα σε όλη την Ευρώπη ότι στην πορεία προς τις ευρωεκλογές υπάρχει η δύναμη που θα τσακίσει την φασιστική απειλή!
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ