2019-03-22 12:36:37
Φωτογραφία για «Σε μια φωτιά ύψους 30 μέτρων πανικοβάλλεται κανείς όσο ψύχραιμος κι αν είναι»

«Αισθάνομαι μεγάλο θαυμασμό και ευγνωμοσύνη γι" αυτούς, οι οποίοι με τόσο αγώνα και αυτοθυσία παλέψανε ενάντια στη φωτιά», δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας Θεόδωρος Φορτσάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων Πρακτορείο 104,9 FM.

«Είναι τρομακτικό φαινόμενο, πανικοβάλλεται κανείς όσο ψύχραιμος και αν είναι και μάλιστα μία τέτοια φωτιά που έφτανε 30 μέτρα στο ύψος και έναν άνεμο που κατά στιγμές ξεπερνούσε και τα 10 μποφόρ. Καταλαβαίνετε με τι αστραπιαία ταχύτητα μεταδίδεται αυτή η φωτιά, είναι ένα φαινόμενο τρομακτικό» επισήμανε ο κ.Φορτσάκης, εκφράζοντας τη θλίψη του για το γεγονός ότι «είναι πάρα πολύ μεγάλος ο ανθρώπων που έχουν πληγεί, πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους -και ανάμεσά τους παιδιά και νέοι άνθρωποι- και πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων, που είναι ακόμη στα νοσοκομεία και αγωνίζονται να επιβιώσουν».

Σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν τη Δευτέρα και ευνόησαν την εξάπλωση της πυρκαγιάς παρατήρησε: «Ήταν και η φορά του ανέμου τέτοια, που ενίσχυε τη θερμοκρασία, ήταν ένας άνεμος που κατέβαινε, μείωνε την υγρασία, ήταν ένα φαινόμενο εξαιρετικά επικίνδυνο, που χειροτέρεψε τα πράγματα με έναν τρόπο εντελώς δραματικό. Και σε άλλα μέρη της Ελλάδας είχαμε τρομερές φωτιές, για παράδειγμα στην Κρήτη, στον Αποκόρωνα, περιοχή που επλήγη θανάσιμα σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της, 15 χιλιόμετρα ήταν το μέτωπο της φωτιάς και έφτασε κοντά στον Βάμο».

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε πως «είναι σημαντικό, όταν τελειώσει αυτή η τραγωδία, όλοι μαζί να σκεφτούμε τον καλύτερο τρόπο, να πάρουμε ορισμένα μέτρα να αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες αυτές συμφορές, γιατί είναι βέβαιο ότι και στο μέλλον θα ξανάχουμε προβλήματα, πρώτον γιατί έχουμε μία σημαντική κλιματική αλλαγή και δεύτερον διότι είναι ορισμένα μέρη που χρειάζονται περισσότερη φροντίδα».

Σχετικά με την αντίδραση της κοινωνίας στην τραγωδία επισήμανε την ανάγκη για «αλληλεγγύη και το να δείξουμε έμπρακτα ο καθένας τι μπορεί να κάνει και να προσφέρει για να στηρίξει αυτούς τους ανθρώπους», εκτιμώντας πως «είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον της χώρας μας, ότι βλέπουμε πως αυτή την ώρα τόσοι πολλοί άνθρωποι έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν όσους έχουν πληγεί, καθώς έχουμε και ένα πάρα πολύ σημαντικό πρόβλημα για τη στέγαση των ανθρώπων αυτών».

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην πόλη των Χανίων σημείωσε ότι «κάηκε ένα εξαιρετικό κτίριο, οι ιταλικοί στρατώνες του 1870, που ήταν ένα κόσμημα για την πόλη, το οποίο ήταν Πολεμικό Μουσείο σε εξέλιξη, που είχε εκθέματα και θα γινόταν πλουσιότερο». «Καταστράφηκε ολόκληρο και εκεί φαίνεται ότι θα έπρεπε να είμαστε πιο προσεκτικοί για το πώς το φυλάμε και το φροντίζουμε για αντιπυρική προστασία» σημείωσε.

https://www.trelokouneli.gr/se-mia-fotia-upsous-30-metron-panikoballetai-kaneis-oso-psuchraimos-ki-an-einai/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ