2019-03-22 12:36:37
Φωτογραφία για Υπάλληλοι κέντρου φροντίδας ζώων κλωτσάνε με βία σκυλιά και τα βίντεό τους έχουν προκαλέσει την οργή του διαδικτύου

Ο ιδιοκτήτης ενός κέντρου φροντίδας σκυλιών δήλωσε πως ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο ίντερνετ και δείχνει έναν σκύλο κλειδωμένο σε ένα κλουβί ήταν στημένο. Όμως, οι πρώην υπάλληλοι του The Doggy Den στο Sheffield ισχυρίζονται ότι κατέγραψαν το συμβάν στα κρυφά για να ξεσκεπάσουν τη «φρικτή κακοποίηση», συμπεριλαμβανομένης εκείνης όπου ένα μέλος του προσωπικού φαίνεται να κλωτσάει και να πετάει πράγματα στα σκυλιά.

Σε ένα από τα βίντεο, τουλάχιστον 20 σκυλιά βρίσκονται σε ένα δωμάτιο μαζί με μόλις 2 μέλη του προσωπικού.

Στα περισσότερα βίντεο, τα κατοικίδια ζώα φαίνονται να περπατούν σε ένα μεγάλο, άδειο δωμάτιο, ενώ ακούγονται σκυλιά να κλαίνε στο πίσω μέρος του κτιρίου.

Τα βίντεο, τα οποία εμφανίστηκαν χθες στο διαδίκτυο, καταγράφηκαν μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου του περασμένου έτους από πρώην εργαζόμενους, οι οποίοι δήλωσαν ότι προηγουμένως φοβήθηκαν να αναφέρουν την κακοποίηση των ζώων από φόβο μήπως χάσουν τη δουλειά τους.

Σε μια ανάρτηση στο Facebook, ο ιδιοκτήτης υποστήριξε ότι το βίντεο με το σκυλί στο κλουβί ήταν στημένο.

“Ποτέ δεν χρησιμοποιούμε κλουβιά και ο μόνος λόγος για τον οποίο βρίσκονται εκεί είναι επειδή το Συμβούλιο επέμενε να τα έχουμε. Ποτέ δεν βάζουμε τα σκυλιά σε κλουβιά για μεγάλο διάστημα,” έγραψε.

Σε ένα Live Video του Facebook, που δημοσιεύτηκε από έναν κάτοικο της περιοχής, αναφέρεται ότι τα βίντεο έδειχναν «μεμονωμένα περιστατικά».

Στο ένα βίντεο, η  Sophie Hill ρωτά τον ιδιοκτήτη για τις ενέργειές του και του λέει πως γνωρίσει ποιο μέλος του προσωπικού είναι αυτό που κλώτσησε το σκυλί.

Ο ιδιοκτήτης, κος Greatorex, εξηγεί ότι το βίντεο τραβήχτηκε από τις κάμερες ασφαλείας του κέντρου, οι οποίες είναι εκεί για να «εξασφαλιστεί ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί».

Προσθέτει επίσης ότι ο επιθετικός υπάλληλος δεν βρίσκεται πλέον στις εγκαταστάσεις της επιχείρησής του.

Για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, ο ιδιοκτήτης λέει ότι ασχολείται με σκύλους για «περισσότερα από 10 χρόνια» και πως έχει «προσωπικό που εργάζεται σκληρά για τη φροντίδα των ζώων».

Το Live βίντεο, το οποίο διαρκεί περίπου μία ώρα, δείχνει επίσης τον κ. Greatorex να δηλώνει ότι είναι «συμπονετικός άνθρωπος», πως ήταν «vegan για δύο χρόνια» και ότι έχει «προσφέρει εθελοντική εργασία στην Αφρική».

Μιλώντας στο MailOnline, η Sophie είπε: “Είχα την εντύπωση ότι ξέρει ακριβώς τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και πως θα παρέμβαινε όταν έπρεπε.”

“Όμως αντιφάσκει και προσπαθεί να πει πως δεν γνώριζε τίποτα.”

“Λέει ψέμματα. Υπήρχαν πολλοί που του μίλησαν για τέτοιες καταστάσεις όταν δούλευα εκεί.”

Η 26χρονη Jess Hutcheson, από το Chesterfield, η οποία εργάστηκε στο The Doggy Den για οκτώ μήνες το 2017, κατέγραψε μερικά από τα βίντεο.

Είπε: “Τράβηξα αυτά τα βίντεο τον περασμένο Μάρτιο και τα έδειξα στο διευθυντή μου.”

“Ήθελα να επισημάνω την κακοποίηση νωρίτερα, αλλά ήμουν πολύ φοβισμένη καθώς δεν ήθελα να χάσω τη δουλειά μου.”

“Δεν ήταν ποτέ αρκετοί οι υπάλληλοι για να φροντίσουν τα σκυλιά. Παραιτήθηκα μερικούς μήνες μετά τα βίντεο, γιατί δεν μπορούσα να δουλεύω εκεί πια.”

Ένας άλλος πρώην υπάλληλος δήλωσε: “Εργάστηκα στο The Doggy Den για 15 μήνες και εκείνη την εποχή παρατηρήσαμε μία τρομακτική κακοποίηση σκύλων.”

“Υπήρχαν πάρα πολλά σκυλιά που τσακώνονταν όλη την ώρα. Τα κουτάβια τοποθετήθηκαν στον ίδιο χώρο με τα ενήλικα σκυλιά.”

“Έφυγα γιατί ένα σκυλί με δάγκωσε και δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω πια στο άγχος και την πίεση.”

“Είχαμε καθημερινά 40-60 σκυλιά και παρόλο που υπήρχαν συνολικά 14 άτομα, οι υπάλληλοι που πρόσεχαν τα σκυλιά δεν ήταν ποτέ πάνω από 4.”

Η ιστοσελίδα του Doggy Den δηλώνει ότι το κέντρο παρέχει ένα ασφαλές περιβάλλον για ζώα με «αρκετό εκπαιδευμένο προσωπικό».

Ο κ. Greatorex, ο οποίος άνοιξε το The Doggy Den το 2013, δήλωσε : “Τα βίντεο αυτά λήφθηκαν από τις κάμερες ασφαλείας μας πριν από 18 μήνες από προσωπικό που δεν εργάζεται πλέον για την εταιρεία.”

“Μπορώ να διαβεβαιώσω τους πελάτες μας ότι πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά και ότι τα εν λόγω μέλη του προσωπικού έχουν φύγει τώρα από την επιχείρηση.”

“Μπορώ να διαβεβαιώσω τους πελάτες μας ότι αυτό το είδος της κακοποίησης δεν υφίσταται στις εγκαταστάσεις μας.”

“Το προσωπικό που δουλεύει για μένα είναι αξιόπιστο και έχω έμπειρους και υπεύθυνους ανθρώπους που αγαπούν να δουλεύουν στο The Doggy Den.”



https://www.trelokouneli.gr/upallhloi-kentrou-frontidas-zoon-klotsane-me-bia-skulia-kai-ta-binteo-tous-echoun-prokalesei-thn-orgi-tou-diadiktuou/
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ