2019-03-22 12:38:54
Φωτογραφία για EUROSTAT: Στις τελευταίες θέσεις η Ελλάδα σε ότι αφορά τις δημόσιες δαπάνες για την Υγεία
Μία από τις τελευταίες θέσεις κατέχει η χώρα μας σε ότι αφορά τις δημόσιες δαπάνες για την υγεία στην Ευρώπη. Σύμφωνα με έκθεση της Eurostat, η υγεία απορροφά το 11,1% του συνόλου των κρατικών δαπανών στη χώρα μας, με το ποσοστό να μας κατατάσσει στην 25η θέση μεταξύ των 28. Οι δαπάνες για την υγεία καλύπτουν το 5,2% του ελληνικού ΑΕΠ, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 7%.

Healthview.gr

Στην 27η θέση, είμαστε στις δαπάνες για εκπαίδευση καθώς καλύπτουν το 8,2% του συνόλου των δαπανών. Ως ποστοσό του ΑΕΠ οι δαπάνες για την παιδεία είναι στο 3,9%, την ώρα που το υψηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Σουηδία (6,8%) και ο μέσος κοινοτικός όρος βρίσκεται στο 4,6%.

Επίσης, στις πιο χαμηλές θέσεις της Ε.Ε. βρίσκεται η χώρα μας σε τομείς που αφορούν στην πνευματική ανάπτυξη των πολιτών όπως η ψυχαγωγία, ο πολιτισμός και η θρησκεία. Οι κρατικές δαπάνες σε αυτούς τους τομείς ανέρχονται μόλις στο 0,7% του ΑΕΠ, ποσοστό που μας κατατάσσει στην τρίτη θέση από το τέλος, με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκεται στο 2,1%.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ