2019-03-22 12:43:28
Φωτογραφία για Εισαγγελέας: Ρατσιστική η δολοφονία του Λουκμάν
Την ενοχή για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, που δικάζει σε δεύτερο βαθμό την εν ψυχρώ δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν από τους χρυσαυγίτες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο. 

Ο εισαγγελέας ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσει ρατσιστικά κίνητρα, όπως και στην πρωτόδικη απόφαση, απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι προηγήθηκε συμπλοκή μεταξύ των ίδιων και του θύματος.

Συμπέρανε ότι οι δύο άνδρες είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στην πράξη τους, όχι σε βάρος αποκλειστικά του 27χρονου εργάτη, αλλά σε βάρος όποιου μετανάστη, θέλοντας να δείξουν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος λόγω της εθνοτικής καταγωγής τους.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Λουκμάν πέθανε τρία λεπτά μετά το φονικό χτύπημα και επέρριψε κοινό δόλο στους κατηγορουμένους, ανεξάρτητα τίνος πλήγμα ήταν θανατηφόρο, επισημαίνοντας ότι πρώτος χτύπησε ο Λιακόπουλος και ύστερα ο Στεργιόπουλος.

Στην αγόρευσή του ο εισαγγελέας τους έκρινε ένοχους επίσης για οπλοφορία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή, ενώ σημείωσε ότι επί τούτου είχα μαζί τους τα φονικά όπλα...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ