2019-03-22 14:00:49
Φωτογραφία για Συμφωνία-«μαμούθ» αλλάζει το τηλεοπτικό τοπίο: Η Disney εξαγόρασε την 21st Century Fox!
Συμφωνία-«μαμούθ» στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς ο αμερικανικός κολοσσός ψυχαγωγίας Disney εξαγόρασε τα δικαιώματα της 21st Century Fox, έναντι 71 δισ. δολαρίων.

Στο... χρυσοφόρο «deal» περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα δικαιώματα του «Πολέμου των Άστρων», της «Σταχτοπούτας» και των «Σίμπσονς».

Στόχος της Disney είναι να συμπεριλάβει τους τίτλους αυτούς στη νέα streaming πλατφόρμα που ετοιμάζει, για να ανταγωνιστεί το Netflix.

Η Disney έκλεισε την συγκεκριμένη συμφωνία τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η εξαγορά των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών στούντιο της Fox, και των τηλεοπτικών δικτύων FX, National Geografic και Star India.

Η αμερικανική εταιρεία σχεδιάζει την δημιουργία -εντός του τρέχονοντος έτους- του «Disney Plus», δηλαδή μιας streaming υπηρεσίας που αναμένεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Netflix καθώς έχει ήδη εξασφαλίσει έναν εξαιρετικά πλούσιο κατάλογο αποκλειστικού περιεχομένου
. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι «ο Πόλεμος των Άστρων», «οι Πειρατές της Καραϊβικής», οι περισσότεροι ήρωες της Marvel, αλλά και όλοι οι κλασικοί χαρακτήρες της Disney. Σε αυτό τον κατάλογο έρχονται να προστεθούν τεράστια franchise, όπως ο «Deadpool» και οι «X-men», που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη Fox.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Walt Disney, Robert Iger, δήλωσε: «Είναι μια εξαιρετική και ιστορική στιγμή για εμάς και θα δημιουργήσει σημαντική μακροπρόθεσμη αξία για την εταιρεία και τους μετόχους μας». Όπως είπε, αυτή η σύμπραξη δημιουργεί την «κορυφαία παγκόσμια εταιρεία ψυχαγωγίας».

Το δίχως άλλο, πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του Χόλιγουντ, καθώς η εποχή των έξι κολοσσών της ψυχαγωγίας (Warner Bros, Universal, Sony Pictures, Paramount Pictures, 21st Century Fox και Disney) τελειώνει, με την εποχή των «πέντε» να ξεκινά.

Το μεγάλο πρόβλημα που προκύπτει πλέον είναι η μείωση των θέσεων εργασίας, καθώς οι ειδικοί προβλέπουν πως θα περικοπούν τουλάχοστον 4.000.

Πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ