2019-03-22 14:42:39
Φωτογραφία για Παραιτείται η Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ...
Παραιτείται εντός της ημέρας, σύμφωνα με πληροφορίες, η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τον σάλο που ξεσήκωσαν οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της.

Όπως έγραφε νωρίτερα το Newpost, ο ΣΥΡΙΖΑ εξ αρχής κρατούσε συγκρατημένη στάση, σχετικά με τις αποκαλύψεις, ενώ από την πλευρά της η αντιπολίτευση εξαπέλυσε «πυρά» τόσο προς την υποψήφια ευρωβουλευτή όσο και προς την κυβέρνηση.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον Alpha και την εκπομπή «Alpha Ρεπορτάζ», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε πως «είμαι βέβαιος ότι η κυρία Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά. Δεν μπορώ να γνωρίζω λεπτομέρειες της δικαστικής απόφασης».

Στη συνέχεια, επέμεινε ότι πρόκεiται για στοχοποίηση προσώπων που είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ βάζουν σε λειτουργία μία κρεατομηχανή που στοχοποιεί πρόσωπα. Θέλουν κανένας να μην έχει το θάρρος να κινητοποιηθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ».  


«Πυρά» της αντιπολίτευσης

Σφοδρή επίθεση τόσο στη Μυρσίνη Λοΐζου όσο και στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η αντιπολίτευση, στον απόηχο των αποκαλύψεων της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα».

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια "ξέχασε" να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη», τονίζει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, προθέτοντας πως «είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη».

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», καταλήγει η κυρία Ζαχαράκη.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου είπε πως «δεν πρέπει κανένα κόμμα να συμπεριλάβει τη Λοΐζου στο ψηφοδέλτιό του».

«Είναι τεράστιο θέμα δεοντολογίας, αν ισχύει. Δεν δικαιούται σήμερα κανένα κόμμα να τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουμε καταδικάσει την περίπτωση αυτή. Θεωρώ ότι κάποιος με ποινικό πρόβλημα έπρεπε να το πει. Αυτοί που παρήγαγαν έξαλλη κριτική στο παρελθόν, δεν μπορεί να είχαν στο ψηφοδέλτιό τους τέτοιο πρόσωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά...
newpost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ