2019-03-22 21:30:28
Φωτογραφία για ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Στα αθλούμενα άτομα με αναπηρίες το γήπεδο αντισφαίρισης
Στο πλαίσιο τελετής, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 21 Μαρτίου 2019, ο Δήμαρχος παρέδωσε στα αθλούμενα άτομα με αναπηρία το ανακατασκευασθέν γήπεδο τένις, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νέδοντος και Ευαγγελιστρίας. Επίσης, παρεδόθησαν οι συνεχόμενες με το γήπεδο νεόδμητες εγκαταστάσεις υποστήριξης, που αποτελούνται από χώρο υγιεινής και ντους, καθώς και χώρο αποδυτηρίων. Οι εγκαταστάσεις αυτές αποτελούν μία ακόμη διευκόλυνση, που ο Δήμος Καλαμάτας παρέχει στους συμπολίτες μας με αναπηρίες.

Σε χαιρετισμό του, ο Π, Νίκας τόνισε ότι η συνεργασία με τον Πρόεδρο του Συλλόγου «Διαφοροζώ» Γιώργο Λαζαρίδη υπήρξε πολύ καλή, καθώς «προχωρήσαμε μαζί πράγματα σημαντικά για τα άτομα με αναπηρία» όπως ανέφερε, προσθέτοντας ότι «απέχουμε πολύ από το να είμαστε ευχαριστημένοι».

Η Καλαμάτα είναι πρωτοπόρος στην Πελοπόννησο όσον αφορά στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας με αναπηρία και ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις εξής σχετικές παρεμβάσεις:


1. Κατασκευή ραμπών πρόσβασης με δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Το έργο ολοκληρώθηκε

2. Δημιουργία του Κέντρου Διημέρευσης ΑμεΑ στην πρώην Ιερατική Σχολή, για την ενοικίαση της οποίας ο Δήμος Καλαμάτας έχει συμφωνήσει με το Μητροπολίτη Μεσσηνίας. Το ενοίκιο θα καταβάλλεται από το Δήμο Καλαμάτας και ανέρχεται σε 2.500 ευρώ το μήνα. Οι εγκαταστάσεις θα διαμορφωθούν κατάλληλα, ώστε να προκύψει ένα «στρατηγείο» για την υποστήριξη των ΑμεΑ

3. Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε τμήμα του δημοτικού κτηρίου της οδού Θουκυδίδου για άτομα με κινητικά προβλήματα - άνοια, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη

4. Μελέτη, που θα υποβληθεί στο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Φιλόδημος», για χρηματοδότηση, προκειμένου να κατασκευασθεί ένα υπερσύγχρονο Δημοτικό Σχολείο, απέναντι από το κλειστό γυμναστήριο «Τέντα» και πολύ κοντά στο ΚΕΦΙΑΠ. Μέχρι τέλους Απριλίου θα έχει ολοκληρωθεί.

5. Απόκτηση 3 ακόμη μηχανισμών Seatrac. Πολύ γρήγορα, κατά την εκτίμηση του Δημάρχου μέσα στο 2019, θα παραληφθούν αυτοί οι μηχανισμοί, πέραν των δύο Seatrac που τοποθετεί τα καλοκαίρια στην ακρογιαλιά ο Δήμος Καλαμάτας, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, που υπολογίζονται στο 20% του συνόλου. να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα με τρόπο αυτόνομο.

Ο Δήμαρχος τόνισε πως χρειάζεται «συνεργασία, καλή διάθεση και ευαισθησία» για την υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία, επισημαίνοντας πως «αν θέλουμε να λεγόμαστε πολιτισμένη κοινωνία, πρέπει να καλλιεργήσουμε τέτοιες συμπεριφορές».

Ο Π. Νίκας συνεχάρη τον Γ. Λαζαρίδη και για την αγωνιστική δράση του στο τένις με αμαξίδιο. Δέχθηκε δε τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του κ. Λαζαρίδη, ο οποίος του προσέφερε μία φανέλα του Συλλόγου «Διαφοροζώ».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου, Νίκος Καραλής, εξέφρασε συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς το Δήμαρχο για τις δράσεις του Δήμου Καλαμάτας υπέρ των ΑμεΑ.

Μετά το πέρας της τελετής, προσφέρθηκαν σε όσους παρέστησαν γλυκά, τα οποία ήταν χορηγία από το «Εργαστήρι Χριστόπουλος».
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ