2019-03-22 23:28:43
Φωτογραφία για Δεν είναι όλα τα καθάρματα εθνικιστές...
 ... όλοι οι εθνικιστές όμως είναι καθάρματα" Ο ταξιτζής που εγκατέλειψε την ετοιμοθάνατη γυναικά αποδείχτηκε ακροδεξιός εθνικιστής. Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα. Ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι ιδεολογίες μνησίκακες και μισαλλόδοξες, εχθρικές προς κάθε έννοια αλληλεγγύης και συμπόνιας. Οι τελευταίες άλλωστε, είναι «θηλυκές» ποιότητες, ξένες προς τη μάτσο αρρενωπότητα του εθνικισμού, η «αρρώστια» των αδυνάμων.

Χαρακτηριστικό του εθνικισμού και της ακροδεξιάς είναι η λατρεία της δύναμης και της (εθνοφυλετικής) υπεροχής. Οι εθνικιστές αντλούν υπερηφάνεια όχι από το ότι ανήκουν σε κάποια κοινότητα αλλά από την πίστη πως η δική τους εθνότητα είναι ανώτερη από όλες τις άλλες, η πιο γαμάτη του κόσμου. Υπεραναπληρώνουν την προσωπική και συλλογική τους καχεξία με φαντασιώσεις επιβολής και ταπείνωσης των πιο αδύναμων.

Οι φασίστες και οι εθνικιστές ομνύουν στην κοινότητα, δηλώνουν έτοιμοι να πεθάνουν γι αυτή, στην πράξη ωστόσο, επιδεικνύουν τον πιο ακραίο ατομικισμό, θρασυδειλία και φιλοτομαρισμό. Γι αυτό ανέκαθεν ήλκυαν στις τάξεις τους την ανθρώπινη σκόνη, τα μεγαλύτερα κατακάθια της κοινωνίας. Δεν είναι όλα τα καθάρματα εθνικιστές, όλοι οι εθνικιστές όμως είναι καθάρματα.

Δημητρης Τσιρκας (FB)
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δύσκολη νύχτα στην Λέσβο...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δύσκολη νύχτα στην Λέσβο...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ