2019-03-23 00:28:49
Φωτογραφία για «Φωτογράφισε» κοινό «προοδευτικό» υποψήφιο...
Η κάθε πολιτική οικογένεια στην Ευρώπη κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές με τον δικό της υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν. Ωστόσο, είναι κοινό μυστικό ότι μετά τις Ευρωεκλογές θα... αλλάξουν όλα, καθώς ούτε ο υποψήφιος της Κεντροδεξιάς, Μάνφρεντ Βέμπερ είναι ενωτικός, αλλά ούτε ο σοσιαλιστής Τίμερμανς είναι μία «λαμπερή» υποψηφιότητα που θα μπορούσε να φτάσει ως το μέγαρο Μπερλεμόν για την Κομισιόν.

Έτσι, στο πλαίσιο της «προοδευτικής συμμαχίας», φαίνεται  πως μεταξύ σοσιαλιστών, αριστερών και πρασίνων έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός κοινού υποψηφίου μετά τις Ευρωεκλογές, ώστε οι τρεις προοδευτικές πολιτικές ομάδες να διεκδικήσουν με αξιώσεις την προεδρία της Κομισιόν. Αυτές οι διεργασίες, που φαίνεται πως είναι σε... προωθημένο επίπεδο, προκύπτουν και από την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα στην χθεσινή προπαρασκευαστική Σύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών. Συγκεκριμένα, ο έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε πως «θα πρέπει να απαντήσουμε όλες οι προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης, με τη δική μας στρατηγική σύγκλισης ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τον εθνικισμό που τροφοδοτούν την ακροδεξιά», ενώ πρόσθεσε: «την επόμενη μέρα θα πρέπει όλες οι προοδευτικές δυνάμεις να συμφωνήσουμε ότι έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να αποτρέψουμε την εκλογή του ακραία νεοφιλελεύθερου και ακραία δεξιού, Βαυαρού πολιτικού Βέμπερ στην Προεδρία της Κομισιόν»
. «Μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε και επισήμως τη συνεργασία της Δεξιάς και την Ακροδεξιά και αυτό θα ήταν καταστροφικό για το μέλλον της Ευρώπης», επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας, «φωτογραφίζοντας» έναν κοινό προοδευτικό υποψήφιο. 

Άραγε, θα συμφωνήσουν και στο... όνομα; Θα φανεί μετά τις Ευρωεκλογές...
matrix24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ