2019-03-23 12:30:43
Φωτογραφία για Επιμένει ο Τσιρώνης: Το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο
Κύμα αντιδράσεων έχει σηκώσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Τσιρώνης με τη δήλωσή του ότι το Καστελόριζο γεωγραφικά δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στην ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, ο κύριος Τσιρώνης όχι μόνο δεν φαίνεται να έχει διάθεση να πάρει πίσω τη δήλωσή του, αλλά σήμερα με νέα ανάρτησή του στο Twitter επιμένει.

Σε ανάρτηση που έκανε στο Τwitter, το πρωί του Σαββάτου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδει τις αντιδράσεις σε «άγνοια πατριδογνωσίας» και «πολιτική παράκρουση.

«Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του Καστελόριζου είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου;», αναφέρει συγκεκριμένα στην ανάρτησή του.

Οι αντιδράσεις ορισμένων για τη γεωγραφική θέση του #Καστελλόριζου  είτε οφείλονται σε άγνοια πατριδογνωσίας, είτε φτάνουν στην πολιτική παράκρουση. Θα αντιμετωπίσουμε άραγε καλύτερα την τουρκική προκλητικότητα  εάν θεωρήσουμε και την Κέρκυρα νησί του Αιγαίου; pic.twitter.com/PPCYqGnBu9


— Yannis Tsironis - Γιάννης Τσιρώνης (@TsironisGianni) 23 Μαρτίου 2019

Ο σάλος ξέσπασε όταν ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ και και νυν υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τους «Οικολόγους πράσινους» είπε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο, προκαλώντας ερωτήματα γιατί αποφάσισε να παραδώσει... μαθήματα γεωγραφίας, σε μια πολύ ευαίσθητη συγκυρία για τα εθνικά θέματα.

«Το ελληνικό, ελληνικότατο Καστελόριζο δεν είναι στο Αιγαίο. Γεωγραφικά δεν είναι στο Αιγαίο τι να κάνουμε τώρα. Είναι στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο είναι μια θάλασσα που φτάνει μέχρι την Κω και την Ρόδο», είπε στην επίμαχη δήλωσή του. «Κοιτάξτε τον χάρτη. Το Καστελόριζο… δεν είναι στο Αιγαίο. Το Αιγαίο σταματάει κάπου… Υπάρχει μετά το Ικάριο και το Καρπάθιο. Επειδή υπηρέτησα στο ναυτικό σας το λέω. Δείτε έναν χάρτη. Το Αιγαίο, για παράδειγμα, δεν είναι κάτω από την Κρήτη», συμπλήρωσε ο κ. Τσιρώνης.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος χαρακτήρισε επιπόλαιη και ρηχή τη δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη, τονίζοντας ότι τέτοιου είδους τοποθετήσεις βλάπτουν τις βασικές επιδιώξεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.

«Ο κ. Τσιρώνης έκανε μια αδιανόητη δήλωση. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί πράγματα που δεν γνωρίζει σε βάθος και να κάνει εύκολα δηλώσεις. Δεν μπορεί να διασπάται ο εθνικός νησιωτικός χώρος σε νησιά του Αιγαίου και του ανατολικού Μεσογείου. Είναι μια χρόνια επιδίωξη της Τουρκίας. Εκανε λάθος. Δεν είναι μάθημα γεωγραφίας όταν μιλάμε για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Η ενότητα του νησιωτικού χώρου μας δίνει τη δυνατότητα να υπερασπίσουμε ακόμη καλύτερα τα δικαιώματα των νησιών μας. Αυτός ο κατακερματισμός που έκανε ο κ. Τσιρώνης ήταν λάθος. Κάνουν κακό στις βασικές επιδιώξεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής επιπόλαιες, ρηχές δηλώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος.
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ