2019-03-23 18:59:42
Φωτογραφία για Φραστικό επεισόδιο δημιούργησε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παπαδάτου Ξηρομέρου κ. Νίκος Ζαρέντης στις Γυναίκες εκπαιδευτικούς του Δημοτικού Σχολείου ΡΙΒΙΟΥ σχετικά με τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821
       Ανάστατοι δάσκαλοι και γονείς στον οικισμό ΡΙΒΙΟ (που ανήκει διοικητικά στην Παπαδάτου Ξηρομέρου). Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παπαδάτου Ξηρομέρου κ. Νίκος Ζαρέντης επετέθη φραστικά εναντίον των εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου ΡΙΒΙΟΥ ζητώντας επιτακτικά να μεταφερθούν οι μαθητές στο χωριό Παπαδάτου για τον εκκλησιασμό και κατάθεση στεφάνου για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τη διαφωνία τους και η προϊσταμένη δασκάλα του σχολείου Ελένη Μπίσκα καταγγέλει: 

           Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 κατά τη διάρκεια της πρόβας για την γιορτή της 25ης Μαρτίου της επόμενης μέρας εισήλθε στο χώρο του σχολείου ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κύριος Ζαρέντης Νίκος. Του επιτρέψαμε την είσοδο στο σχολικό χώρο διότι συνεργαζόμαστε με τον εν λόγω κύριο γιατί μας παρέχει τα χαρτικά και τα απορρυπαντικά στο σχολείο. 

        Ύστερα από έναν τυπικό διάλογο ξεκίνησε να αναφέρεται στον εκκλησιασμό και τη δοξολογία της Δευτέρας 25 Μαρτίου σαν να πρόκειται για τετελεσμένο γεγονός
. Όταν του αναφέραμε ότι η απόφαση του συλλόγου διδασκόντων είναι ο εκκλησιασμός να πραγματοποιείται στον ιερό ναό Ριβίου ο οποίος βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το σχολείο, άρχισε να μιλάει πιο έντονα και να φωνάζει λέγοντας ότι είμαστε υποχρεωμένες να μεταφέρουμε τα παιδιά στο χωριό Παπαδάτο για εκκλησιασμό και κατάθεση στεφάνου.  

     Του εξηγήσαμε ότι τα ζητήματα του σχολείου διευθετούνται καθαρά και μόνο από το σύλλογο διδασκόντων. Ο έντονος διάλογος που ακολούθησε κατέληξε σε φραστική επίθεση από τον κ. Ζαρέντη.

       Χαρακτηριστικά οταν ρωτηθήκαμε για το πού θα κάνουμε κατάθεση στεφάνου και απαντήσαμε σε μία πλάκα ηρώων που υπάρχει στο σχολείο και κάτω από τη σημαία του σχολείου μας, άρχισε να φωνάζει μπροστά στα αθώα μάτια των παιδιών ότι ξεφτιλίζουμε τους εθνικούς μας ήρωες. Επίσης είπε ότι είναι απαράδεκτο να κάνουμε κατάθεση στη σημαία και ότι αυτό δεν γίνεται πουθενά στην Ελλάδα. 

         Επίσης έκανε επίκληση στην ιδιότητά του ως πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και αμέσως έκανε σαφές ότι δεν πρόκειται να ανταποκριθεί ξανά σε υλικές ανάγκες του σχολείου. Υπήρξε έντονη φραστική επίθεση ως προς τις εκπαιδευτικούς του σχολείου. Ύστερα από αυτό έφυγε από το χώρο του σχολείου μέσα σε έντονο κλίμα αυτά το χειρότερο είναι ότι συνέβησαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών.

ΥΓ: Το να λέει κάποιος ότι είναι απαράδεκτο να κάνουμε κατάθεση στεφάνου στην ελληνική σημαία θεωρείται ποινικό αδίκημα.

ΥΓ2: Έχει γίνει αναφορά για το συγκεκριμένο συμβάν και στην πρωτοβάθμια Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

ΥΓ3: Επίσης ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα δεν λογαριάζουμε τους γονείς ούτε τους ρωτάμε για το πού θα γίνει ο εκκλησιασμός. Όταν μετά από λίγο οι γονείς των παιδιών έπαιρναν τηλέφωνα στον κύριο Ζαρέντη εξαγριωμένοι και του έκαναν παράπονα λέγοντάς του ότι δεν πρόκειται τα παιδιά να τα αφήσουν να πάνε για εκκλησιασμό στο χωριό Παπαδάτο, έλεγε ψέματα στους γονείς ότι τα απορρυπαντικά και τα χαρτικά τα βάζει από την τσέπη του ενώ η αλήθεια είναι ότι έρχονται από το δήμο Ξηρομέρου.

        Επίσης για να δικαιολογήσει τη στάση του είπε κι άλλα πολλά ψέματα στους γονείς ότι δεν συνέβη καμία φασαρία στο σχολείο και ότι δεν έγινε τίποτα, πράγμα το οποίο διέψευσαν τα ίδια τα παιδιά τα οποία ήξεραν την αλήθεια.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ