2019-03-24 00:28:20
Φωτογραφία για Αφήνουν τη Φώφη να βάλει λουκέτο στο ΚΙΝΑΛ...
Παρακολουθώντας την πορεία και τις παρεμβάσεις της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, δεν μπορείς να καταλήξεις σε άλλο συμπέρασμα. Πως τα… ρέστα του άλλοτε μεγάλου ΠΑΣΟΚ, την αφήνουν ελεύθερη και ασύδοτη να διαλύσει το σχήμα, που η πρόεδρος το βάφτισε «Κίνημα Αλλαγής», για να δραπετεύσουν μετά τις εκλογές, έχοντας εξασφαλίσει, όσοι μπορέσουν, μια βουλευτική έδρα, για όπου είναι καλύτερα.

Διότι ο σημερινός λόγος και η παρουσία ενός σχήματος με μοναδικό όργανο την κυρία πρόεδρο, δεν αφήνει περιθώρια ίασης και σωτηρίας. Οι αξιωματούχοι που έχουν απομείνει έχοντας πάρει διαζύγιο από ιδεολογίες και ιστορικές δεσμεύσεις, δεν πρόκειται να συγκινήσουν κανέναν, με τόσο αμαρτωλό παρελθόν.

Και ενώ όλα αυτά είναι τόσο φανερά, η κ. Γεννηματά όχι μόνο δεν αντιλαμβάνεται τίποτα, αλλά λέει στο δημόσιο λόγο της και ότι της κατέβει! Θέλετε μερικά παραδείγματα από πρόσφατες δηλώσεις της; Έχουμε και λέμε λοιπόν: «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά». «Ο κ. Τσίπρας είναι δημιουργός της Νέας Δεξιάς και χορηγός της Χρυσής Αυγής». «Ο Τσίπρας είναι τυχοδιώκτης νεοκομμουνιστής»!!! «Με την Κεντροαριστερά δεν θα τα βγάλετε πέρα, go back κ. Τσίπρα, τέσσερα χρόνια είναι αρκετά». «Ο λύκος (Τσίπρας) δεν θα γίνει ποτέ σκυλί συντροφιάς»!


Και προκύπτει το ερώτημα. Μα κανείς δεν την αγαπά, δεν την συμπαθεί ή έστω δεν έχει συμφέρον και αποστολή να την προστατεύει; Την άφησαν ελεύθερη και ασύδοτη να απομονώσει το ΚΙΝΑΛ ως διάδοχο σχήμα του ΠΑΣΟΚ από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία η οποία αναγκάστηκε να κάνει τον Αλέξη Τσίπρα μόνιμο προσκεκλημένο στις επίσημες συνόδους, χωρίς η κυρία πρόεδρος να τολμήσει να αντιδράσει. Υπάκουσαν σαν φαντάροι στην απαγόρευση να μην παραστεί κανείς στην εκδήλωση της ευρωσοσιαλιστικής ομάδας στην Αθήνα παρουσία του επικεφαλής ευρωβουλευτή Ούντο Μπούλμαν.

Την άφησαν ελεύθερη να στηρίξει επισήμως ως ΚΙΝΑΛ, το σχήμα Μαρινάκη για το δήμο Πειραιά. Ούτε η ΝΔ, της οποίας ο κύριος είναι χορηγός, δεν το τόλμησε, έστω για τα μάτια του κόσμου, και κατεβαίνει στις εκλογές με δικό της υποψήφιο. Την άφησαν ελεύθερη να τοποθετηθεί κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, υιοθετώντας τις εθνικιστικές, απομονωτικές ιδεοληψίες, ταυτιζόμενη με τη σκληρή Δεξιά και διάφορες άλλες ακροδεξιές και ρατσιστικές ομάδες.

Οι άτακτες υποχωρήσεις και το κρυφτούλι

Όταν όμως η αρχηγός τόλμησε να επιδείξει δύναμη, αρνούμενη να χρήσει πάλι υποψήφια για τις ευρωεκλογές την Εύα Καϊλή, τα μάζεψε γρήγορα και αποδέχτηκε το απειλητικό βέτο του Βαγγέλη Βενιζέλου. Το ίδιο είχε πει και για τον έτερο ευρωβουλευτή και θεωρητικά επίδοξο διάδοχό της, τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά και σε αυτό έκανε πίσω, σκεπτόμενη ίσως, καλύτερα να μην είναι εδώ για να με αμφισβητήσει αν το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών δεν είναι καλό. Έτσι φιλοδοξίες, ξε-φιλοδοξίες, ο μνηστήρας της εξουσίας την κοπάνησε για τον πλουσιοπάροχο μισθό των Βρυξελλών για μια ακόμη πενταετία.

Αλλά και όταν η αρχηγός στριμώχνεται αντί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες με σθένος, κρύβεται και αφήνει το θέμα που δεν την συμφέρει, να ξεχαστεί. Τρανό παράδειγμα η αποκάλυψη πως ο σύζυγός της οδοντίατρος στο επάγγελμα, ήταν για δυόμιση χρόνια αργόμισθος, στο υπό λεηλασία (από την συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου) νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν. Όπως κρύφτηκε για τα ψέματα που είπε, ότι η έκθεση για τα οικονομικά πεπραγμένα του ΠΑΣΟΚ που είχε αναθέσει σε ανεξάρτητη εταιρεία ο κ. Βενιζέλος, παραδόθηκε από αυτήν σε εισαγγελέα για έλεγχο.

Τα πεπραγμένα της κυρίας Φώφης Γεννηματά δεν δείχνουν ικανότητα να αναγεννήσει τον σοσιαλδημοκρατικό χώρο. Το δόγμα, για ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια λεκτική μπαρούφα, αφού καμιά απόσταση δεν υπήρξε από τη πολύ δεξιά παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και μάλιστα πολλές φορές, οι ανακοινώσεις του ΚΙΝΑΛ με εκείνες της ΝΔ για το ίδιο θέμα, έμοιαζαν γραμμένες από τον ίδιο άνθρωπο.

Αναγέννηση ενός πολιτικού χώρου με τόσο μεγάλες αμαρτίες και τόσο φθαρμένα υλικά, χωρίς νεολαία και δεσμούς με την κοινωνία με κάποια απομεινάρια της σάπιας συνδικαλιστικής νομενκλατούρας, τύπου Παναγόπουλου στη ΓΣΕΕ, δεν θα αποτολμούσε ούτε αλχημιστής. Και όσοι είχαν κάποιους δεσμούς με την εκκίνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Σκανδαλίδης ο Κουτσούκος και λίγο ο Κρεμαστινός, παρουσιάζονται δειλοί και μοιραίοι, ενώ οι προσευχές του Λαλιώτη δεν εισακούονται.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, πως το ΚΙΝΑΛ της Φώφης Γεννηματά είναι ένα σχήμα ορισμένου χρόνου, που όσο και αν ο χρόνος καθυστερήσει, δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης και ελεύθερο χώρο στα κεντροαριστερά για να καλύψει. Και μετά; Μετά όσοι διατηρούν ακόμα φιλοδοξίες, θα βρουν στέγη στον φιλόξενο χώρο της Δεξιάς. Άλλωστε οι περισσότεροι, ως καιροσκόποι, δεν θα έχουν καμιά ηθική αναστολή.

Δημήτρης Χρήστου
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ