2019-03-24 13:00:52
Φωτογραφία για Συνεχίζεται το θρίλερ με το κρουαζιερόπλοιο στη Νορβηγία: Έχουν μεταφερθεί 440 άτομα από τα 1.300
Η επιχείρηση εκκένωσης θα συνεχιστεί καθ' ολη τη διάρκεια της ημέρας - Συγκλονιστικά

βίντεο από το εσωτερικό του Viking Sky και τα ελικόπτερα που προσέγγιζαν το μεγαθήριο - Μεγάλη ταλαιπωρία και τραυματίες

Σε ολονύχτιο θρίλερ εξελίχθηκε η διάσωση των 1.300 επιβατών του κρουαζιερόπλοιου Viking Sky, καθώς η πρόσβαση στο μεγάλο πλοίο ήταν εξαιρετικά δύσκολη λόγω των θυελλωδών ανέμων, με συνέπεια να έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα στην ξηρά μόλις 440 άτομα. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, με σύμμαχο ωστόσο τον καιρό, καθώς η καταιγίδα που έπληξε την περιοχή πέρασε και πλέον, με τη βοήθεια του φωτός, ο ρυθμός θα είναι αυξημένος και τα διασωστικά συνεργεία θα εργαστούν πιο εντατικά.

Τη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα με τις μηχανές του μεγάλου πλοίου, το οποίο έμεινε ακυβέρνητο σε απόσταση εξαιρετικά κοντινή στην ακτή, οι άνεμοι έπνεαν με ταχύτητες σχεδόν 70 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ τα κύματα ξεπερνούσαν τα οκτώ με εννιά μέτρα, καθιστώντας την κατάσταση για τους επιβάτες μέσα στο πλοίο, εξαιρετικά επικίνδυνη.


Η πλειοψηφία των τουριστών ήταν από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ, ενώ υπήρχαν επιβάτες από 16 χώρες συνολικά. Μέχρι το πρωί της Κυριακής, από τα 1.300 άτομα είχαν μεταφερθεί στην ξηρά τα 180, καθώς κάθε ελικόπτερο μπορεί να μεταφέρει 15 με 20 άτομα, ενώ η διαδικασία επιβίβασης διεξάγεται με πολύ αργούς ρυθμούς, λόγω και της προχωρημένης ηλικίας πολλών εκ των επιβατών. Η επιχείρηση, ωστόσο, συνεχίζεται και όπως ανακοίνωσαν οι νορβηγικές αρχές, ο αριθμός των ατόμων που έχουν μεταφερθεί στην ξηρά ανήλθε στους 440.

Ακολουθεί εκπληκτικό βίντεο από την προσέγγιση των ελικοπτέρων στο κρουαζιερόπλοιο για τη μεταφορά των επιβατών και του προσωπικού:

Ελικόπτερα και σκάφη έσπευσαν στην περιοχή και στην ξηρά ετοιμάστηκαν εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων.

Σύμφωνα με αναφορές από επιβάτες του πλοίου, υπάρχουν αρκετοί τραυματίες, καθώς το πλοίο έχει ήδη πάρει κλίση, με τα κύματα να το χτυπούν στα πλαϊνά του.

Όπως ανέφεραν οι νορβηγικές αρχές, οι πρώτοι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη στεριά γύρω στις 17:30 ώρα Ελλάδος και από εκεί θα μετακινηθούν σε ένα κοντινό χωριό, προκειμένου να τους βοηθήσουν οι ειδικοί.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο από το εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου, κατά την αναμονή των επιβατών για τη διάσωσή τους:
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ