2019-03-24 19:29:01
Φωτογραφία για Mην παραχαράσσετε την επιστήμη...
Πανεπιστημιακές σχολές Φυσικής αποκηρύσσουν τα κρούσματα ψευδοεπιστήμης της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών.

Μετά το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, τώρα και το αντίστοιχο του Πανεπιστημίου Κρήτης έλαβε σαφή θέση απέναντι στις αντιεπιστημονικές δραστηριότητες αλλά και την ασεβή συμπεριφορά της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών σε μια προσπάθεια διάσωσης του επιστημονικού κύρους.

Το ένα μετά το άλλο τα Τμήματα Φυσικής των μεγαλύτερων Πανεπιστημίων της χώρας προχωρούν σε αποφάσεις εναντίον της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών και υπεράσπισης του κύρους της επιστήμης.

Πρόσφατα το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης έλαβε θέση απέναντι στα φαινόμενα παρακμής που εμφανίζουν η ηγεσία της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών (ΕΕΦ) και οι συνεργάτες της.

Είχε προηγηθεί στις 4 Φεβρουαρίου 2019, το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ, επιβεβαιώνοντας τις ύβρεις, τις μειωτικές αναφορές προς φοιτητές («καθίκια αριστεροί») και εκπαιδευτικούς Φυσικής και φυσικών επιστημών αλλά και τις πρόσφατες εκβιαστικές απειλές για αποστολή εξωδίκων εναντίον προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Πρόκειται για τη συνέχεια του αποκαλυπτικού θέματος της «Εφ.Συν.» («Η ψευδοεπιστήμη συναντά την Ακροδεξιά Ελλάς Ελλήνων Μεταφυσικών», 17.2.2019).


Στην προχθεσινή απόφαση του Τμήματος Φυσικής της Κρήτης αναφέρεται: «Αν και δραστηριότητες αυτού του χαρακτήρα δεν είναι καινούργιες για την Ενωση Ελλήνων Φυσικών, η αυξανόμενη συχνότητα σε συνδυασμό µε τη συστηματική προβολή τους δημιουργούν την πεποίθηση μιας “άνευ όρων” υιοθέτησης ή και παραδοχής της βασιμότητας αντιεπιστημονικών απόψεων και πρακτικών ακριβώς από εκείνους που έχουν θεσμική υποχρέωση να αντιτίθενται σε αυτές».

Στην ανακοίνωσή του το Τμήμα Φυσικής κάνει αναφορά και σε διάφορες επιχειρηματικές σκοπιμότητες της εν λόγω Ενωσης.

«Χρυσά» σεμινάρια

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς την έγκριση του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και χωρίς την απαραίτητη υπογραφή του γενικού γραμματέα του υπουργείου, η Ενωση Ελλήνων Φυσικών ανήγγειλε μονομερώς τη διενέργεια των 29ων πανελλήνιων διαγωνισμών Φυσικής Λυκείου-Γυμνασίου «Αριστοτέλης 2019».

Διαβάστε όλο το άρθρο του Κώστα Ζαφειρόπουλου ΕΔΩ
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ