2019-03-24 20:00:14
Φωτογραφία για Πρωτοφανής σπουδή της Πολιτικής Προστασίας: Επείγον σήμα για... τσουνάμι στην Μεσόγειο!
Εντυπωσιακή σπουδή μετά τον σεισμό στην δυτική Τουρκία, ύστερα και από τις κατηγορίες για εγκληματική αδράνεια στο Μάτι

Ζητήθηκε σχετικός συναγερμός από την ΕΛ.ΑΣ αλλά και από την «μισή» Ευρώπη.

Ειδοποίηση για…τσουνάμι είχε στείλει προ διημέρου η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην ΕΛ.ΑΣ , σε όλες τις χώρες της Μεσογείου αλλά και μέχρι το Βέλγιο, τη Γερμανία και τη Σουηδία! Πρωτοφανής σπουδή μετά την τραγωδία στο Μάτι αλλά και στην Μάνδρα όπου αναδείχθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις του κρατικού μηχανισμού και των συστημάτων έγκαιρης ειδοποίησης. Η… μάλλον υπερβολική ειδοποίηση για μεγάλα παλιρροϊκά κύματα υπήρξε μετά από τον σεισμό μεγέθους 5,6 βαθμών που σημειώθηκε στην επαρχία Νενιζλί της δυτικής Τουρκίας προκαλώντας ζημιές στα κτίρια και ορισμένους τραυματισμούς.

Ομως εντυπωσιάζουν πολλές πλευρές της κινητοποίησης που υπήρξε για το …αόρατο «τσουνάμι»
. Η σχετική ενημέρωση δόθηκε στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ, οι οποίες εκτός των άλλων ζήτησαν την ενεργοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων και στη Δυτική Αττική η οποία περιλαμβάνει περιοχές όπως οι Θρακομακεδόνες, το Μενίδι που μάλλον δεν κινδυνεύουν από παλιρροϊκά κύματα. Ωστόσο εντυπωσιάζει ότι στον σχετικό συναγερμό για το «τσουνάμι» υπήρξαν επιλεκτικές ειδοποιήσεις στην Αίγυπτο, την Κύπρο, το Ισραήλ, την Ιταλία , την Ισπανία… Ομως οι αρμόδιοι ξέχασαν άλλα κράτη της Μεσογείου όπως την Τυνησία , την Λιβύη , τη Αλγερία, που αφέθηκαν στην… «μοίρα» τους.

Το ίδιο όμως συνέβη και με χώρες της δυτικής Ευρώπης όπου υπήρξε ειδοποίηση για τσουνάμι (που υποτίθεται ότι θα περνούσε και τα στενά του Γιβραλτάρ ) και θα «ανηφόριζε» σε Πορτογαλία , Βέλγιο, Γερμανία και Σουηδία.

Οπου μάλιστα υπήρξε μια άλλη επιλεκτική ενημέρωση σε χώρες που θα μπορούσαν να βρεθούν στο…. διάβα των υποθετικών παλιρροϊκών κυμάτων όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία, η Φινλανδία, οι χώρες της Βαλτικής όπως εξάλλου και οι χώρες της βορειοδυτικής Αφρικής που κι αυτές αφέθηκαν από τις ελληνικές κρατικές αρχές στο …«έλεος του Θεού».

πηγή Το Βήμα
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ