2019-03-25 11:30:50
Φωτογραφία για Πέθανε ο «βασιλιάς της ομορφιάς» Γιάννης Πατίστας
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (21/03) ο Γιάννης Πατίστας. Ο «βασιλιάς της ομορφιάς» απεβίωσε σε ηλικία 97 ετών στην Πάρο, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια με τη γυναίκα του Λίτσα Πατίστα.

Ο Γιάννης Πατίτσας ξεκίνησε την αυτοκρατορία του από ένα κατάστημα στην Αθήνα για να «μεσουρανήσει» στο χώρο της ομορφιάς μέχρι τη δεκαετία του '80.

Ποιος ήταν ο Γιάννης Πατίτσας

Σύμφωνα με τη fonitisparou, ο Γιάννης Πατίτσαςγεννήθηκε στην Αίγινα και σε ηλικία 7 ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Πλάκα. Εκεί, όπως αφηγείται ο ίδιος, πήρε και τα πρώτα ερεθίσματα για τη δουλειά του από τον αδερφό της μητέρα του, τον Σπύρο Ζαχαρία. Ο θείος του είχε σπουδάσει αρωματοποιία στο Παρίσι και μαζί με τον πατέρα του Γιάννη άνοιξαν το 1915 το πρώτο αρωματοπωλείο.

Μεγαλώνοντας, ο Γιάννης Πατίστας αν και σπούδασε οικονομικά, αποφάσισε να εργαστεί στην επιχείρηση του πατέρα του στο κατάστημα της Ευρυπίδου 4 το οποίο τελικά κληρονόμησε και «απογείωσε».


Όταν η Max Factor έβγαλε το πρώτο της μακιγιάζ, ο Πατίστας ήταν αυτός που το έφερε στο κατάστημα και έτσι άρχισε να χτίζει την αυτοκρατορία του.

Η πορεία του καταστήματος και του brand Πατίστας ήταν θεαματική και όλες οι επώνυμες Ελληνίδες της εποχής ήταν πελάτισσές του. Ο ίδιος ο Γιάννης Πατίστας ήταν συνεχώς στο μαγαζί του και φρόντιζε προσωπικά πολλές από τις γυναίκες που τον προτιμούσαν ακόμα και για συμβουλές ομορφιάς.

Δείτε τη διαφήμιση που άφησε ιστορία:
parapona-rodou
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ