2019-03-25 23:36:26
Φωτογραφία για ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Κόψε το γάλα και την ζάχαρη από τον καφέ!
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Κόψε το γάλα και την ζάχαρη από τον καφέ!

Για πολλούς η μέρα δεν ξεκινάει πριν από το πρώτο φλιτζάνι καφέ. Ωστόσο, λίγοι καταφέρνουν να πίνουν τον καφέ σκέτο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να αλλοιώνουν την πραγματική του γεύση αλλά και να βλάπτουν την υγεία τους.

Τι πρέπει να αποφεύγεται;

Το πρώτο υλικό που δεν θα πρέπει να βάζεις στον καφέ σου είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο που φαντάζεσαι πως είναι βλαβερό. Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε γάλα στον καφέ, καθώς όταν αναμιχθεί με υψηλές ποσότητες καφεΐνης, τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα, ενώ μεγάλη ποσότητα από το ιχνοστοιχείο αυτό κατακάθεται στα έντερα. Η ουσία καζεΐνη που περιέχει το γάλα, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, τότε πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, στομαχόπονο και κοιλιακές διαταραχές. Επιπλέον, το γάλα στον καφέ μπλοκάρει τον μεταβολισμό και είναι η κύρια αιτία που δεν χάνεις βάρος.


Επίσης, να αποφεύγουμε τους καφέδες “τούρτες”, που έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Οι συγκεκριμένοι καφέδες, λόγω των πλούσιων στρώσεων από σαντιγί και σιρόπι που είναι “λουσμένοι” μπορούν να φτάσουν αστρονομικές ποσότητες θερμίδων. Για παράδειγμα, ένας τέτοιος καφές σε μικρό ποτήρι, με διπλή δόση από σιρόπι σοκολάτας μπορεί να έχει μέχρι και 400 θερμίδες! Και αυτές είναι οι γνωστές “άδειες” θερμίδες, οι οποίες δεν έχουν καμία διατροφική αξία. Αν εξαιρέσεις τη γευστική απόλαυση που προσφέρουν, περισσότερο κακό παρά καλό κάνουν!

Ακόμα και αν αποφεύγεις αυτού του είδους τους καφέδες, πολύ πιθανό είναι να γεμίζεις την κούπα σου με μερικά κουταλάκια ζάχαρη, η οποία όχι μόνο αποτελεί την αιτία για πληθώρα προβλημάτων υγείας, όπως ο διαβήτης και η παχυσαρκία, αλλά και σύμφωνα με τους λάτρεις του καφέ, αλλοιώνει την αυθεντική γεύση του χαρμανιού. Αν, ωστόσο, δεν θέλεις να “φορτωθείς” περιττές θερμίδες, προτίμησε να προσθέσεις φυσικά γλυκαντικά, που θεωρούνται πιο υγιεινά, όπως μέλι ή φυσική (ΜΟΝΟ) στέβια, μιας και είναι ένοχη η ασπαρτάμη και άλλα τεχνητά γλυκαντικά ως καρκινογόνα.

Κι αν μετά από όλα αυτά αναρωτιέσαι ποιος τελικά είναι ο ιδανικός τρόπος να πίνεις τον καφέ σου, η απάντηση είναι μία και πολύ πιθανό να μην σου αρέσει: Σκέτο!

ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΦΕΣ ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΕΓΩ ΠΟΥ ΤΟΝ ΛΑΤΡΕΥΩ ΠΗΓΗ

Let's block ads! (Why?)


πηγη
periergaa
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ