2019-03-26 08:45:11
Φωτογραφία για Ένωση Αστυνομικών Πειραιά: Σε δημοκρατικές κοινωνίες δεν χωρούν βία και δολοφονικές ενέργειες
Διαβάστε το έγγροφο που απέστειλε προς τον κ. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, υποστράτηγο Ανδρέα

Βασιλόπουλο, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά, ύστερα από την επίθεση με βόμβα μολότοφ εναντίον της κατοικίας του αν. υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη:

Με αφορμή την άνανδρη επίθεση, στην οικία του Αν. Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη Παύλου, εναντίον του συναδέλφου μας, αλλά και του φυλασσόμενου στόχου, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η βία και οι δολοφονικές ενέργειες σε μια ελεύθερη και Δημοκρατική κοινωνία δεν έχουν θέση.

Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά καταδικάζουμε τέτοιες ενέργειες και καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄ και Β΄ βαθμού και τους φορείς να πράξουν ομοίως.

Ο επαγγελματισμός, η άψογη υπηρεσιακή ετοιμότητα και η τύχη είναι οι παράγοντες οι οποίοι συνέβαλλαν στην προστασία του Συνάδελφου μας που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για την φύλαξη της οικίας του κ. Υπουργού.


Ως Ένωση έχουμε αναδείξει και καταδικάσει πολλάκις το συγκεκριμένο τρόπο φύλαξης ευπαθών στόχων, τους κινδύνους που διατρέχει για την ασφάλεια όχι μόνο των συναδέλφων μας, αλλά και για τους φυλασσόμενους στόχους. Καμία ανταπόκριση όμως δεν υπήρξε μέχρι σήμερα από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες, καίτοι ως Ένωση έχουμε ενημερώσει με αναφορά μας και την Εισαγγελία Πειραιά από της 16 Ιανουαρίου 2017 σχετικά με το εν λόγω ζήτημα και για τον κίνδυνο που διατρέχουν οι συνάδελφοι μας οι οποίοι διατίθενται στη φύλαξη ευπαθών στόχων με την καταστρατήγηση του Π.Δ. 141/91.

Για μία ακόμη φορά αναρωτιόμαστε:

1. Υπάρχει αλεξίσφαιρη σκοπιά για την φύλαξη του εν λόγω στόχου;

2. Τηρούνται οι διατάξεις του Π.Δ 141/1991 για την φύλαξη ευπαθών στόχων;

3. Η επικοινωνία μέσω ασυρμάτου είναι δυνατή από το εν λόγω σημείο;

Επιτέλους δώστε λύσεις στα τρέχοντα και σοβαρά προβλήματα που μας ταλανίζουν και πολλάκις έχουμε αναδείξει, μιλάμε για ανθρώπινες ζωές!!!

Συγχαρητήρια στο συνάδελφό μας για τον επαγγελματισμό που επέδειξε αλλά και για την άψογη υπηρεσιακή του ετοιμότητα.

Για το Δ.Σ

Ο πρόεδρος, Σπυρίδων Λιότσος

Η γ. γραμματέας, Αργυρώ Μαλαχία

katechaki.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κατακτητής...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κατακτητής...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ