2019-03-26 14:31:06
Φωτογραφία για Η έξυπνη τεχνολογία φέρνει περισσότερες κρατήσεις στις βραχυχρόνιες μισθώσεις – AirBnB
Οι οικοδεσπότες βραχυχρόνιας μίσθωσης ήδη πειραματίζονται πάνω στις τεχνολογίες “έξυπνων” σπιτιών που μπορούν να εγκαταστήσουν στις ιδιοκτησίες τους. 

Η προσαρμογή αυτή όμως πρέπει να επιταχυνθεί καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι φέρνουν την “έξυπνη” τεχνολογία στα δικά τους σπίτια αναφέρει το bnbnews.

Η Airbnb, ήδη από το 2015, βλέποντας αυτή την τάση, ξεκίνησε το πρόγραμμα Host Assist, με διάφορους συνεργάτες (August, Nest, Yale, Kwikset κ.ά.). Επί της ουσίας, συνεργάζεται με οικοδεσπότες για να προσφέρει εκπτώσεις σε έξυπνες κλειδαριές και παρόμοια τεχνολογία. Με την πάροδο των χρόνων, όλο και περισσότερες εταιρείες εντάσσονται στο πρόγραμμα, προσφέροντας λύσεις στους οικοδεσπότες.

Ωστόσο η Airbnb δεν μπορεί να επιβάλλει στους ιδιοκτήτες την “έξυπνη” τεχνολογία γιατί τελικά πρόκειται για τα δικά τους σπίτια και δεν μπορούν να αναγκαστούν να εγκαταστήσουν τεχνολογίες που δεν γνωρίζουν ή δεν καταλαβαίνουν. Αντίθετα, η προσαρμογή των ιδιοκτητών στις “έξυπνες” τεχνολογίες θα έρθει λόγω της πίεσης που θα ασκούν οι πελάτες.


Το “smart” φέρνει κρατήσεις

Ήδη από το 2016, η August (εταιρεία smart locks) πραγματοποίησε μια μελέτη για τις επιπτώσεις της “έξυπνης” τεχνολογίας στις βραχυχρόνιες μισθώσεις (στην Airbnb). Παραθεριστές (80%) και business travellers (92%) είπαν ότι είναι πιθανότερο να επιλέξουν ένα σπίτι εάν διαθέτει “έξυπνη” τεχνολογία.

Μάλιστα, το 60% των ενοικιαστών δήλωσε ότι θα πλήρωναν περισσότερα για “έξυπνη” οικιακή τεχνολογία στην Airbnb.

Ο κτηματομεσίτης Angel Piontek εξήγησε το λόγο, στο περιοδικό New York Magazine:

“Αν εξετάσω τέσσερα σπίτια στην ίδια γειτονιά και κάποιο έχει θερμοστάτη Nest, που μπορεί να εξοικονομήσει 10-12% σε θέρμανση και ψύξη, αυτό θα μείνει στο μυαλό μου. Άλλα σπίτια ίσως θα τα ξεχάσω.”

Πάντως δεν είναι όλες οι έξυπνες οικιακές συσκευές ιδανικές για τα Airbnbs. Τα έξυπνα ηχεία και τα έξυπνα φώτα είναι οι πιο δημοφιλείς συσκευές για τα σπίτια. Όμως οι οικοδεσπότες βραχυχρόνιας μίσθωσης τείνουν προς κάτι άλλο: έξυπνες κλειδαριές και κουδούνια με βίντεο. Το 74% των επισκεπτών και το 80% των οικοδεσποτών πιστεύουν ότι οι δύο αυτές τεχνολογίες θα βρίσκονται σύντομα στα περισσότερα Airbnbs.

Οι λόγοι είναι απλοί: είναι πιο βολικά και είναι ασφαλέστερα. Τόσο οι επισκέπτες (75%) όσο και οι οικοδεσπότες (61%) ανησυχούν ότι θα χάσουν τα κλειδιά τους. Οι έξυπνες κλειδαριές παρέχουν στους φιλοξενούμενους τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι χωρίς κλειδιά.

Εάν είσαι ιδιοκτήτης ακινήτου βραχυχρόνιας μίσθωσης και θέλεις να αποκτήσεις "έξυπνα" συστήματαμην χάσεις την ευκαιρία να επισκεφθείς την έκθεση INDELEX - SMART HOME Expoαπό 11 έως 13 Μαΐου στην Αθήνα

Περισσότερες πληροφορίες : www.indelex-smarthomexpo.eu
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ