2019-03-26 18:21:05
Φωτογραφία για ΥΠΕΞ: Διάβημα στην Τουρκία για την παρενόχληση του Σινούκ που μετέφερε τον Πρωθυπουργό
Σε αυστηρό διάβημα προς την Τουρκία, προέβη το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή το περιστατικό παρενόχλησης του στρατιωτικού ελικοπτέρου που μετέφερε τη Δευτέρα τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι.

Υπενθυμίζεται πως κατά την πτήση του κ. Τσίπρα προς το Αγαθονήσι, υπήρξε παρενόχληση του ελικοπτέρου που τον μετέφερε από τουρκικά μαχητικά F-4, που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο και o ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για «ανόητες κινήσεις». 

«Εμείς έχουμε απλωμένα χέρια για συνεννόηση. Αλλά εάν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερπασπιστούμε την πατρίδα μας», διεμήνυσε ο Πρωθυπουργός και κάλεσε την Τουρκία να δείξει ότι θέλει και εκείνη να κινηθεί στο δρόμο του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου.  

Από την πλευρά της η Άγκυρα διέψευσε ότι τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αλέξης Τσίπρας και όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu, επικαλούμενο πηγές του τουρκικού στρατού, τα τουρκικά μαχητικά δεν επιχείρησαν καμία παρενόχληση, αλλά εκτελούσαν τα συνηθισμένα καθήκοντά τους.


Εν τω μεταξύ, σε πτήσεις δύο κατασκοπευτικών αεροσκαφών της CN-235 πάνω από το Αιγαίο επέμεινε η Τουρκία την Τρίτη, μία ημέρα μετά την παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά του ελικοπτέρου που μετέφερε τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Αγαθονήσι.

Πέταξαν στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο, όπου προχώρησαν σε πέντε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Και τα δύο τουρκικά κατασκοπευτικά αναγνωρίστηκαν κι αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

ΑΜΠΕ

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ