2019-03-26 19:03:19
Φωτογραφία για Νάντια Γιαννακοπούλου - Ο Τσίπρας έχει πάρει διαζύγιο με την Αριστερά
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟ Κ. ΓΡΑΨΑ

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, υποψήφια βουλευτής στον  Δυτικό Τομέα της Β' Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, σε συνέντευξη της στην «Γ», χαρακτηρίζει σημαντικό πολιτικό γεγονός το προσεχές συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Ακόμη τονίζει ότι «ο Αλ. Τσίπρας έχει πάρει εδώ και καιρό διαζύγιο με την Αριστερά, έχει πάρει διαζύγιο με τις ανάγκες της κοινωνίας».

Η κυρία Γιαννακοπούλου επισημαίνει ότι την επομένη ημέρα των εκλογών, το Κίνημα Αλλαγής, θα είναι «η  ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη της Κεντροαριστεράς, που θα βάλει τη σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις».

Ακόμη απαντάει στο δίλημμα που έχει τεθεί ΠΑΣΟΚ ή Κίνημα Αλλαγής.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 Η κυβέρνηση συνεχίζει το αφήγημα της, περί εξόδου από τα μνημόνια, νέα εποχή για τη χώρα κ.α Εσείς βλέπετε ν’ αλλάζει  κάτι,  επ’ ωφελεία των πολιτών που έχουν υποστεί τα πάνδεινα  για δέκα, σχεδόν, χρόνια;


Το αφήγημα περί καθαρής εξόδου από τα μνημόνια είναι ένα από τα γνωστά παραμύθια της Χαλιμάς του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα. Η κυβέρνησή έχει δεσμευτεί με τις υπογραφές της σε διαρκές μνημόνιο και εποπτείες για τις επόμενες δεκαετίες. Πραγματικά νέα εποχή θα έρθει όταν ο ΣΥΡΙΖΑ απομακρυνθεί από την κυβερνητική εξουσία. Αφού ηττηθεί στρατηγικά ώστε να μην μπορεί να επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις.  Όταν υπάρξει μια νέα πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση που θα καταφέρει να  επαναδιαπραγματευτεί αποτελεσματικά με τους δανειστές και να αλλάξει την πορεία της χώρας προς όφελος των πολλών και αδυνάμων και όχι των λίγων της οικονομικής ελίτ. Αυτή η πορεία μπορεί να επιτευχθεί με το Κίνημα Αλλαγής ισχυρό και πρωταγωνιστή στις μετεκλογικές εξελίξεις.

 Ας γυρίσουμε εντός συνόρων. Σύσσωμη, σχεδόν, η αντιπολίτευση προβάλει το αίτημα των «εκλογών εδώ και τώρα». Εσείς πότε προσδιορίζετε  τις κάλπες; Συμφωνείτε με την θέση του πρωθυπουργού, ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας;

Είναι στην αποκλειστική ευχέρεια του Πρωθυπουργού να προκηρύξει εθνικές εκλογές πριν τη λήξη της Κοινοβουλευτικής τους θητείας, που τελειώνει ούτως ή άλλως τον Σεπτέμβριο. Προφανώς θα κάνει εκλογές όποτε εκείνος νομίζει ότι είναι καλύτερο για το κόμμα του και τον ίδιο, στην προοπτική βέβαια  πλέον όχι να κερδίσει τις εκλογές αλλά να υποστεί την μικρότερη δυνατή ήττα. Όμως όπως όλα δείχνουν, το λάδι στο πολιτικό καντήλι του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει και η συντριβή τους στις εκλογικές αναμετρήσεις που έρχονται προδιαγεγραμμένη. Μένουν μόνο λίγοι ακόμη μήνες παραμονής στην εξουσία μιας καιροσκοπικής ομάδας, που αναρριχήθηκε με τερατώδη ψέματα και υποσχέσεις για να πράξει τελικά ακριβώς τα αντίθετα. Μιας πολιτικής τυχοδιωκτικής παρέας, χωρίς ιδεολογική ταυτότητα, αρχές και αξίες, που δεν έχει τίποτε το προοδευτικό, τίποτα το Αριστερό, που έχει εκθέσει και προδώσει στα μάτια των πολιτών την Αριστερά και τους αγώνες της. Ο κ. Τσίπρας έχει πάρει εδώ και καιρό διαζύγιο με την Αριστερά, έχει πάρει διαζύγιο με τις ανάγκες της κοινωνίας. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα, κάθε επιπλέον μέρα παραμονής της σημερινής Κυβέρνησης είναι ακόμη μια μέρα που φορτώνει νέα δεινά στους πολίτες και εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους τη χώρα.

 Σε μία εβδομάδα,  έχουμε το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Μπορείτε να μας αναφέρετε  τους στόχους αυτής της διαδικασίας και τη σημασία της.

Είναι το 2ο Συνέδριό μας στο οποίο θα πραγματοποιήσουμε το δεύτερο μεγάλο βήμα, αυτό της λειτουργίας μας ως ενιαίος πολιτικός οργανισμός, με εκλεγμένα πλέον όλα τα θεσμικά μας όργανα, από την κορυφή έως τη βάση. Είναι απαίτηση των ανθρώπων της παράταξής μας, είναι ώριμο πλέον ένα χρόνο μετά το ιδρυτικό συνέδριο και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε σε αυτό το χρονικό διάστημα και θα αποτυπωθεί και στις αλλαγές που θα γίνουν στο καταστατικό μας. Θα είναι όμως και ένα συνέδριο που θα αποτελέσει σημαντικό πολιτικό γεγονός, λίγους μήνες πριν τις πολλαπλές εκλογικές αναμετρήσεις. Συνέδριο που θα επιβεβαιώσει την ενότητα και την συσπείρωση του κόσμου της παράταξής, την αυτόνομη και αυτοδύναμη πορεία μας  και την αποφασιστικότητα μας να καταργήσουμε στην πράξη τον ψευδεπίγραφο – κουτσοδικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

 Πώς και που  βλέπετε το Κίνημα Αλλαγής την επομένη των εκλογών.

Θα είμαστε η ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη της Κεντροαριστεράς, που θα βάλει τη σφραγίδα της στις πολιτικές εξελίξεις. Θα αγωνιστούμε, με τη δύναμη που πιστεύουμε πως θα μας δώσει ο ελληνικός λαός, να επιβάλλουμε το προοδευτικό πρόγραμμα που έχουμε εκπονήσει, το πρόγραμμα «Ελλάδα». Ένα πρόγραμμα που μπορεί να φέρει ξανά την ανάπτυξη στη χώρα με κοινωνική δικαιοσύνη και ευαισθησία.

 Στελέχη και μέλη του κόμματος και από την Αχαϊα, προτείνουν την επιστροφή στο όνομα «ΠΑΣΟΚ» Ποια είναι η άποψη σας  για την πρόταση αυτή;

Θα απαντήσω  παραφράζοντας λίγο ένα δίστιχο του ποιητή Ντίνου Χριστιανόπουλου: «Και τι δεν κάνανε για να μας θάψουν , όμως ξεχάσανε πως ήμασταν σπόρος». Σπόρος από καλή σοδειά, τη σοδειά του Ανδρέα Παπανδρέου. Μας πολεμήσανε, μας συκοφαντήσανε, κατάφεραν να μας συρρικνώσουν, προσπαθούν να μας εξαφανίσουν - εις μάτην και προς μεγάλη τους απελπισία - από το πολιτικό σκηνικό. Όμως το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα εδώ. είναι η ψυχή της παράταξης, η κινητήριος δύναμη του Κινήματος Αλλαγής.

 Η Νάντια Γιαννακοπούλου ήταν βουλευτής Μεσσηνίας . Γιατί τώρα επέλεξε την   Β΄ Αθήνας;

Υπήρξα βουλευτής Μεσσηνίας  και οι δεσμοί μου με τους Μεσσήνιους,  που με τίμησαν δύο φορές εκλέγοντας με στη Βουλή, είναι ακατάλυτοι. Κατοικώ και εργάζομαι στην Αθήνα, είμαι μάχιμη δικηγόρος και μητέρα τριών παιδιών, δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός.

 Επέλεξα να είμαι υποψήφια στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας γιατί πιστεύω πως από εκεί μπορώ να δώσω τώρα καλύτερα τον αγώνα για την παράταξής μου. 

Η καρδιά της δημοκρατικής παράταξης, του ΠΑΣΟΚ και τώρα του Κινήματος Αλλαγής χτυπάει πάντα στις λαϊκές γειτονιές της Αθήνας, εδώ στα Δυτικά.  

Μαζί με τον απλό κόσμο του μόχθου, τη λαϊκή οικογένεια, τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες, τους καταστηματάρχες και την νέα γενιά που σπουδάζει με δυσμενείς όρους και εργάζεται σκληρά για το μηνιάτικο των διακοσίων και τριακοσίων ευρώ. 

Εδώ θα δώσω κι εγώ τη σημερινή μάχη της γενιάς μου για ένα νέο ελπιδοφόρο αύριο.
newsmessinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ