2019-03-26 19:30:28
Φωτογραφία για Ημέρα Φροντιστή ατόμων με άνοια 2019
Tο Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 ήταν μια ημέρα αφιερωμένη στους φροντιστές ατόμων με Αλτσχάιμερ και άλλες μορφές άνοιας, στο πλαίσιο του θεσμού της Ημέρας Φροντιστή, που έχει καθιερωθεί εδώ και περίπου μια δεκαετία από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών ως ένδειξη αναγνώρισης του δύσκολου έργου που επιτελούν.

Όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να συμβουλευτούν έμπειρους επαγγελματίες υγείας γύρω από τα ζητήματα που τους απασχολούν καθημερινά, να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικές διαλέξεις όπου δόθηκαν υπεύθυνες κατευθύνσεις σε σχέση με τρόπους αντιμετώπισης συμπεριφορών των ασθενών, (απάθειας, εμμονών, επιθετικότητας, έντονης κινητικότητας, διαταραχών ύπνου κ.ά.) και να ενημερωθούν για μη φαρμακευτικές θεραπείες που εφαρμόζονται στα Κέντρα Ημέρας της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, οι οποίες, σε συνδυασμό με τη φαρμακευτική αγωγή, δίνουν αισιόδοξα αποτελέσματα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν συνολικά 250 φροντιστές απ’ όλη την Ελλάδα, χωρισμένοι σε 3 βάρδιες
. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Νικήτας Κακλαμάνης και η βουλευτής κα Φωτεινή Βάκη οι οποίοι είναι μέλη της ομάδας "Έλληνες Πολιτικοί για την Άνοια". Οι ενημερωτικές ομιλίες από την Δρ. Παρασκευή Σακκά, τον κ. Κωστή Προύσκα – ψυχολόγο/Δρ. γεροντολογίας, την κα Ελένη Μαργιώτη - νευροψυχολόγο, τον κ. Μιχάλη Λάβδα – ψυχολόγο και την κα Πάτρα Μπλέκου - υπεύθυνη επικοινωνίας, καθώς και οι ερωτήσεις των φροντιστών και οι απαντήσεις που δόθηκαν, θα είναι σύντομα διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Εταιρείας και στη σελίδα της στο Facebook.

Ευχαριστούμε θερμά το Μητροπολιτικό Κολλέγιο για την διάθεση του χώρου που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση.
medlabgr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ