2019-03-28 06:51:39
Φωτογραφία για Τί απαντά η ΕΛΑΣ στους ισχυρισμούς του 27χρονου που κρατείται στην Ουγγαρία
Στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης εμφανίστηκε ο επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και μεταξύ άλλων ανέφερε πως η υπερασπιστική γραμμή του 27χρονου από τη Συρία, ο οποίος κρατείται

εκεί για σχέσεις με τον ISIS, είναι ότι αποτελεί συνεργάτη των ελληνικών αρχών και ότι αναζητά πυρήνες τζιχαντιστών στην Ευρώπη για λογαριασμό των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών.

Το bloko.gr ζήτησε της θέση της Ελληνικής Αστυνομίας:

Για το συγκεκριμένο άτομο από τις 14/7/2016, που καταγράφηκε στη Λέρο μέχρι και 27/10/2017, όπου και του αποδόθηκε το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα, δεν είχε προκύψει κάτι εις βάρος του αφού προηγουμένως είχε πληκτρολογηθεί στις βάσεις της Interpol, της Σένγκεν, την Εθνική βάση, όπως και στη βάση της Europol, που αφορά υπόπτους για τρομοκρατικές ενέργειες από τους guest officers της Europol.

Οι πρώτες πληροφορίες ότι πιθανόν το συγκεκριμένο άτομο είναι ύποπτο για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες περιήλθαν στην Ελληνική Αστυνομία τον Ιούλιο του 2018. Έκτοτε ανταλλάξαμε πληροφορίες με άλλα κράτη μέλη και με άλλες υπηρεσίες και ενημερώθηκε σχετικά η υπηρεσία ασύλου για τη διαδικασία άρσης του καθεστώτος πολιτικού πρόσφυγα.
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ