2019-03-28 18:35:27
Φωτογραφία για Αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην τροπολογία...
...για την α΄κατοικία Δύο νομοτεχνικές αλλαγές, «όχι από επιθυμία αλλά από ανάγκη» ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και...

υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

«Για να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε μπροστά προτείνουμε  δύο νομοτεχνικές αλλαγές, όχι από επιθυμία αλλά από ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά. Η πρώτη αφορά όπως είπε στα επιχειρηματικά δάνεια και προβλέπει περιορισμό του ορίου των επιχειρηματικών δανείων από τις 130.000 στις 100.000, «τη στιγμή της υποβολής της αίτησης». 

Η δεύτερη αφορά στην αποτίμηση της εμπορικής αξίας του ακινήτου αναφορικά πάντα με τη ρύθμιση για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

«Προσπαθώ να βρω παράθυρο για να γίνουν οι 100 δικαιούχοι 101», είπε ο κ. Δραγασάκης και εξήγησε: «Αρχίζουμε με την αποτίμηση που είναι στα βιβλία των τραπεζών και από κει και πέρα πρέπει ο δανειολήπτης με νόμιμο τρόπο να αποδείξει την εμπορική αξία όπως προσδιορίζεται στα βιβλία των πιστωτών».


Δύο λεπτά πριν ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε τονίσει από το ίδιο βήμα πως πρόκειται για έναν νόμο «που είναι πολύ περισσότερο υπέρ της ισότητας από τον αντίστοιχο στην Κύπρο, εμπεριέχει και επιχειρηματίες… Όλα τα συστήματα εδώ και έξω έχουν κάποιο ρίσκο, το δικό μας δεν επηρεάζει την κεφαλαιακή επάρκεια των Τραπεζών. Ωστόσο για να έχουμε το πράσινο φως από την ECB θα έρθουν κάποιες αλλαγές που επηρεάζουν λίγο την περίμετρο για τα επιχειρηματικά δάνεια».
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ