2019-03-30 09:49:11
Φωτογραφία για Η σωστή σειρά ασκήσεων στο γυμναστήριο αποδεικνύεται αποτελεσματική! Τι πρέπει να γνωρίζετε;
Πας στο γυμναστήριο, παίρνεις πρόγραμμα από την υποδοχή και αρχίζεις τη δουλίτσα.

Λίγη ώρα αφού έχεις κάνει τις περισσότερες ασκήσεις -έχεις τελειώσει με τα βάρη- έρχεται η ώρα για την πρέσα, η οποία όμως είναι στην άλλη άκρη της αίθουσας και… πού να περπατάς μέχρι εκεί. «Θα την κάνω αργότερα» λες και το ρίχνεις στο ποδήλατο.

Πες μου κάτι: νομίζεις ότι η σειρά των ασκήσεων είναι έτσι λόγω αλφαβητικής σειράς; Προφανώς όχι. Και να έχεις στο νου ότι με αυτό που μόλις έκανες, παίζει να έχεις 20-30% λιγότερο αποτέλεσμα από αυτό που θα μπορούσες. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν γυμνάζεις με σωστή σειρά τις μυϊκές σου ομάδες. «Ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις πώς να γυμναστώ;» θα αναρωτηθείς.

Δεν τα λέω εγώ, αλλά μία «τυχαία» γυμνάστρια από την Αμερική, κάποια Άσλεϊ Μπόρντεν. Αν δεν σου λέει κάτι το όνομά της, σίγουρα σου θυμίζουν κάτι οι πελάτες της, όπως ο Ράιαν Γκόσλινγκ ή Νικ Σουίσερ, ο κορυφαίος παίκτης μπέιζμπολ στις ΗΠΑ. Μήπως να την ακούσεις κι εσύ;


Η σωστή σειρά των ασκήσεων είναι το «κλειδί»

«Πρώτα κάνε ασκήσεις για δύναμη και μετά αερόβια», συνιστά η Μπόρντεν. Έχει λόγο που το λέει, αλλά και… πρόγραμμα. Κάνοντας βάρη καταναλώνεις κατά το πλείστον υδατάνθρακες για ενέργεια, την ώρα που στην αερόβια άσκηση καις ταυτόχρονα υδατάνθρακα και λίπος. Αν, λοιπόν, έχεις ξεμείνει από υδατάνθρακες όταν κάνεις cardio, τότε αυτό που καις είναι καθαρά και μόνο λίπος.

Σίγουρα, άμα έχεις κάνει βάρη πριν, θα πας να κάνεις αερόβια μετά και δεν θα μπορείς να πάρεις τα πόδια σου. Βάζοντάς το, ωστόσο, σταδιακά στο πρόγραμμα θα δεις ότι με τον καιρό ο οργανισμός σου θα το συνηθίσει και θα έχεις τα αποτελέσματα που ζητάς.

Η ίδια λογική πάντως ισχύει και για τις μυϊκές ομάδες που θα γυμνάσεις. Καλό είναι λοιπόν για κάθε δύο «pull» ασκήσεις μία «push». Κάνε, για παράδειγμα, μία κωπηλατική σε πάγκο, ένα μονόζυγο και μετά push ups και τότε θα έχεις κάνει έναν πλήρη κύκλο.

Το ξέρω δεν περίμενες να είναι τόσο περίπλοκο, αλλά, όπως λένε και οι προπονητές στο μπάσκετ, «οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά». Βάλε λοιπόν πρόγραμμα, φτιάξε ρουτίνα στις ασκήσεις σου και το αποτέλεσμα δεν θα αργήσει να φανεί.

Πηγή: ratpack.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ