2019-04-01 23:39:11
Φωτογραφία για Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: Λίγα λόγια για τις σχολικές εκδρομές και τους απο μηχανής θεούς !!
          Αδιαμφισβήτητα οι σχολικές εκδρομές (όταν είναι ενταγμένες στο σχολικό πρόγραμμα) μπορούν να αποτελέσουν ουσιαστικό συστατικό στοιχείο της συνολικής μορφωτικής διαδικασίας και αγωγής.

       Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, όλοι οι μαθητές να μπορούν να συμμετέχουν σε αυτές. Αρκετές φορές όμως, το οικονομικό βάρος είναι δυσβάσταχτο για τις οικονομικά ασθενείς οικογένειες (οι οποίες καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, έτσι κι αλλιώς για την εκπαίδευση των παιδιών συνολικότερα) με αποτέλεσμα μαθητές να αποκλείονται συχνά από τις εκπαιδευτικές εκδρομές.

        Για το λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια οι ίδιοι οι μαθητές αναγκάζονται και μαζεύουν χρήματα για να ανταπεξέλθουν στο υψηλό κόστος των εκδρομών, παίρνοντας διάφορες πρωτοβουλίες, ενώ κάποιες άλλες φορές κάποιοι «χορηγοί» προσπαθούν να προωθήσουν δικά τους μικροπολιτικά και όχι μόνο συμφέροντα, στις πλάτες ακόμη παιδιών και εφήβων.........           Είναι οι ίδιοι που θεωρούν ότι η εκπαίδευση των παιδιών μας πρέπει να στηρίζεται σε ελεημοσύνες και χορηγίες, ως γνήσιοι εκφραστές των πολιτικών της αγοράς που υπονομεύει το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης. 


       Αυτοί που προωθούν την αντίληψη πως το κράτος οφείλει να αποσυρθεί, η δημοτική αρχή μπορεί να αποποιηθεί των ευθηνών της και το κενό που θα δημιουργηθεί δεν θα μπορέσει παρά να το καλύψει η “ανιδιοτελής” ιδιωτική πρωτοβουλία.

           Η Λαϊκή Συσπείρωση κι οι εκπρόσωποί της με συνέπεια και δυναμισμό υπερασπίζεται έμπρακτα τη δημόσια δωρεάν παιδεία από θέση αρχής. Οι δημοτικοί σύμβουλοί αναδεικνύουν και διεκδικούν δυναμικά ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων χωρίς αποκλεισμούς. 

        Θεωρεί ότι η χρηματοδότηση των εκδρομών όπως και συνολικά της ελληνικής εκπαίδευσης πρέπει να προέρχεται αποκλειστικά από το κράτος μέσω των σχολικών επιτροπών και οι δήμοι να σταματήσουν να αποτελούν το όχημα για την προώθηση των αντιλαϊκών πολιτικών και να γίνουν ουσιαστικά διεκδικητικοί προς όφελός του ελληνικού λαού και των παιδιών του.

        Η Λαϊκή Συσπείρωση θα εξακολουθεί να αγωνίζεται με όλες της τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση και γι αυτό το λόγο καλεί το λαό του Ξηρομέρου να γυρίσει την πλάτη σε χειραγωγούς και χορηγούς και να στηρίξει τα ταξικά ψηφοδέλτια τόσο στο Δήμο, όσο και στην περιφέρεια.

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ