2019-04-04 20:23:29
Φωτογραφία για Παπακώστα: Είμαι υπέρ της λογικής ότι πρέπει να κατεβαίνουν πολιτικοί οι οποίοι έχουν κάτι να πουν
Η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης συνέντευξη στην ΕΡΤ-1 και την εκπομπή «Απευθείας» με τους δημοσιογράφους Κώστα Λασκαράτο και Μάριον Μιχελιδάκη.

 

Σχετικά με την αυτόνομη κάθοδο της Νέας Ελληνικής Ορμής στις Ευρωεκλογές, η Υφυπουργός τόνισε πως «εμείς κατεβάζουμε μια πολιτική πρόταση δική μας, οι οποίες να ανταποκρίνονται στα αιτήματα των καιρών και με συγκεκριμένο ιδεολογικοπολιτικό στίγμα. Εμείς δεν συγχρωτιζόμαστε και δεν θέλουμε να φορτωθούμε να το πω έτσι στα ψηφοδέλτια ενός μεγάλου κόμματος. Το ζητούμενο είναι να βοηθήσουμε την πατρίδα μας».

 

Συνεχίζοντας, τόνισε πως «εγώ δεν θέλω να εμπλακώ και το Ν.Ε.Ο. στη μυλόπετρα της διαμάχης ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη και την ομάδα του απέναντι στον κ. Τσίπρα, διότι με ενδιαφέρει το περιεχόμενο της πολιτικής το οποίο θεωρώ ότι στην αντιπαράθεση που κάνουν χάνεται. Προσέξτε είναι ευρωεκλογές, δεν κρίνεται η κυβέρνηση. Εδώ έχουν πέσει όλοι σε μία παγίδα και αυτό θέλω να αποσαφηνίσω. Δεν κρίνεται αλλαγή κυβέρνησης»


 

Σχετικά με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση και την ταυτόχρονη κάθοδο στις Ευρωεκλογές με άλλο πολιτικό σχήμα, η Υφυπουργός διευκρίνισε πως «ήξερε και γνωρίζει ο πρωθυπουργός ότι υπάρχει ένα κόμμα το οποίο δεν έγινε για πλάκα, συγγνώμη που το λέω έτσι, εννοώ το ΝΕΟ. Ήξερε επίσης ότι εμείς έχουμε και πολιτική πλατφόρμα και προτάσεις και θέλουμε να τις κάνουμε διακριτές αυτές τις προτάσεις.

 

Είμαι υπέρ της λογικής ότι πρέπει να κατεβαίνουν πολιτικοί οι οποίοι έχουν κάτι να πουν, πρέπει να κατεβαίνουν και προσωπικότητες οι οποίες έχουν προσφέρει στον τόπο και είμαι απέναντι στη λογική που λέει ‘είμαι part - time ευρωβουλευτής’».

 

Απαντώντας σε υπόνοιες περί προσωπικού κέρδους από την πολιτική, η Υφυπουργός ανέφερε πως «επειδή εμάς μας λένε τους πολιτικούς ότι είμαστε επαγγελματίες της πολιτικής και ότι κάνουμε καριέρα με την πολιτική, κανονικά αν ήμουν καριερίστρια και επαγγελματίας πολιτικός θα έπρεπε να πω ότι θα πάω στην ασφάλεια ενός μεγάλου κόμματος και από εκεί θα ενώσω και εγώ τις δυνάμεις μου και θα είμαι πιο ασφαλής.

 

Δεν μπήκα στην πολιτική για να βολευτώ. Εξάλλου αυτά που κάνω δεν δείχνουν πολιτικό ο οποίος βολεύεται. Δείχνουν πολιτικό ο οποίος δοκιμάζεται διαρκώς, δέχεται επιθέσεις γιατί προσπαθεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι σ’ αυτό που δεν θεωρεί σωστό για τον τόπο, για την πατρίδα, όχι για μένα. Και αυτή τη στιγμή είναι μπούμερανγκ αυτό προς τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος απευθύνεται με

τέτοιο διχαστικό λόγο, το είδε στη Βέροια».

 

Σχετικά με τη γνωμοδότηση του ΚΑΣ για την επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά, η Υφυπουργός ανέφερε πως «η γνώμη μου προσωπικά και ως πρόεδρος του ΝΕΟ είναι ότι θα πρέπει το ΚΑΣ να λαμβάνει υπόψιν του την επενδυτική κατεύθυνση της χώρας. Θα πρέπει να βάλεις το πλαίσιο γιατί και οι αρχαιότητες θα πρέπει να προστατεύονται και δεν θα πρέπει να εμποδίζει με εμμονές ή με ιδεοληψίες όσοι το κάνουνε, τις επενδύσεις. Εάν δεν υπάρχουν εμμονές και ιδεοληψίες και είναι σωστή η δουλειά και δεν ακυρώνει την επένδυση τότε θέλω κάποιος να προστατεύει τις αρχαιότητες».

 

Τέλος, ερωτηθείσα εάν θα πρέπει να δοθεί δώρο Πάσχα, απάντησε πως «νομίζω ότι μετά τις εκλογές πρέπει να τα δούμε αυτά, γιατί είναι πονηρή η περίοδος, όλοι λένε ότι δίνετε γιατί θέλετε να κρατήσετε ομήρους τους πολίτες με την ψήφο τους και θα πρέπει να το συζητήσουμε διακομματικά αυτό. Όπως έκανε η κυρία Μέι».
_
bloko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ