2019-04-04 22:55:22
Φωτογραφία για Έτσι θα διαλέξετε τα πιο τέλεια γυαλιά ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σας
Η άνοιξη έχει κάνει την εμφάνισή της με αποτέλεσμα η ώρες ηλιοφάνειας μέσα στην ημέρα να είναι περισσότερες.

Αν ψάχνετε να αγοράσετε γυαλιά, τότε ξέρετε πολύ καλά πως δεν ταιριάζει ο κάθε σκελετός σε κάθε πρόσωπο. Ορισμένα γυαλιά μπορούν να αναδείξουν συγκεκριμένα σχήματα προσώπου, ενώ άλλα μπορούν να τα χαντακώσουν. Για να σας βοηθήσουμε να διαλέξετε, διαβάστε παρακάτω.

Τι γίνεται αν έχω οβάλ πρόσωπο;

Τα οβάλ πρόσωπα είναι πολύ συνηθισμένα. Τα ζυγωματικά είναι ψηλά και κάπως πιο φαρδιά και το μέτωπο στενεύει. Καθώς το πρόσωπο αυτό είναι μακρύ, αλλά και στρογγυλεμένο, μπορείτε να φορέσετε στην ουσία οποιονδήποτε σκελετό και να σας πηγαίνει, ειδικά αν μιλάμε για μεγάλα γυαλιά. Μπορείτε επίσης να παίξετε πιο εύκολα και με τα χρώματα. Αποφύγετε, όμως, τους πολύ στενούς φακούς, επειδή θα κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται ακόμα πιο μακρύ.

Αν το πρόσωπό μου είναι τετράγωνο;


Οι τελευταίες τάσεις της μόδας λατρεύουν τα τετράγωνα πρόσωπα, που αναδεικνύονται υπέροχα με κάτι μίνιμαλ. Μαύρα και στρογγυλά γυαλιά, ας πούμε, θα σας κάτσουν τέλεια. Φροντίστε να στέκονται ψηλά στη μύτη, για να μακραίνουν λιγάκι το πρόσωπο. Ο στρογγυλός σκελετός δημιουργεί αντίθεση με τις γωνίες ενός τετράγωνου προσώπου και όλοι ξέρουμε πως οι αντιθέσεις είναι πάντα στη μόδα.

Αν έχω στρογγυλό πρόσωπο;

Αντιθέσεις δεν λέγαμε; Τα στρογγυλά πρόσωπα χρειάζονται σκελετούς με γωνίες. Αν φορέσετε στρογγυλά γυαλιά, τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας θα χαθούν. Ένας έντονος σκελετός με ορθογώνιους φακούς, για παράδειγμα, θα βοηθήσει το πρόσωπό σας να αναδειχθεί όπως του αξίζει.

Αν το πρόσωπό μου είναι σε «σχήμα καρδιάς»;

Το «σχήμα καρδιάς» σημαίνει ότι έχετε φαρδύ μέτωπο, στενό πηγούνι και ψηλά ζυγωματικά. Χρειάζεστε φακούς οβάλ ή στρογγυλούς, που να έχουν λεπτό σκελετό και κάποιο φωτεινό (αλλά όχι τρανταχτό) χρώμα. Αποφύγετε τους χοντρούς σκελετούς ή τους σκελετούς με πολλά έξτρα στοιχεία design (όπως, για παράδειγμα, το μοτίβο της μάρκας).

Και αν έχω πρόσωπο-διαμάντι;

Τα πρόσωπα-διαμάντια είναι σπάνια, με γεμάτα μάγουλα και στενό μέτωπο και πηγούνι. Και ένας τόσο ιδιαίτερος τύπος προσώπου μπορεί να υποστηρίξει με άνεση τα πιο ιδιαίτερα γυαλιά. Για παράδειγμα, ένας σκελετός που είναι πιο παχύς στο πάνω μέρος ή τα γατίσια γυαλιά θα σας ταιριάξουν τέλεια.

Πηγή: in2life.gr
_
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ