2019-04-05 09:32:04
Φωτογραφία για Μοσκοβισί: Τεράστια η πρόοδος της Ελλάδας...
Την πεποίθηση πως η Ελλάδα έχει σημειώσει «μεγάλη πρόοδο» από την τελευταία συνεδρίαση του Eurogroup στην εφαρμογή των συμφωνημένων μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Βουκουρέστι.

Όπως δήλωσε ο ίδιος, η Επιτροπή στη βάση της επικαιροποιημένης έκθεσης ενίσχυσης εποπτείας θα εισηγηθεί θετικά στο Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση του ενός δισεκατομμυρίου, το οποίο θα αποτελέσει «καλό σημάδι» για την ανάκαμψη της χώρας και την εμπιστοσύνη των αγορών.

Η προστασία της πρώτης κατοικίας

Στην έκθεση της Κομισιόν για το νέο καθεστώς της πρώτης κατοικίας στην Ε.Ε. τονίζεται πως το νέο νομοθετικό καθεστώς έχει τη δυνατότητα να στηρίξει την αναδιάρθρωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων μολονότι οι κίνδυνοι για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την πειθαρχία στις αποπληρωμές παραμένουν.


«Κατά το προπαρασκευαστικό στάδιο της εκπόνησης της νομοθεσίας σημειώθηκε σημαντική πρόοδος για τον μετριασμό των κινδύνων εφαρμογής και διαφορών που προσδιορίστηκαν στη γνώμη της ΕΚΤ σχετικά με προηγούμενη έκδοση του νομοσχεδίου• οι ανησυχίες αυτές αφορούσαν τον δυνητικό αντίκτυπο του καθεστώτος στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την πειθαρχία στις αποπληρωμές, καθώς και κινδύνους κατάχρησης του καθεστώτος από στρατηγικούς κακοπληρωτές. 

Εντούτοις, θα πρέπει να επισημανθεί ότι, παρότι οι εν λόγω κίνδυνοι έχουν μετριαστεί σε κάποιο βαθμό στη νομοθεσία που ψηφίστηκε, δεν έχουν εξαλειφθεί: η μοναδικότητα του καθεστώτος δημιουργεί αβεβαιότητα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του στην πράξη και, συνεπώς, σχετικά με την κλίμακα και τη δυνατότητα ποσοτικοποίησης των συναφών κινδύνων», σημειώνεται σχετικά.

Κατά την ΕΕ στα επόμενα στάδια της διαδικασίας, οι εναπομένουσες τεχνικές λεπτομέρειες, ιδίως όσον αφορά τις επιχειρησιακές και λειτουργικές δυνατότητες της πλατφόρμας που θα πρέπει να ενεργοποιηθεί έως τα τέλη Απριλίου, θα πρέπει να οριστικοποιηθούν με ταχείς ρυθμούς και η τεχνική υλοποίηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν. Πέραν του διαδόχου σχήματος του νομού Κατσέλη η Κομισιόν αναφέρεται και σε άλλα ζητήματα.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ