2019-04-05 17:00:58
Φωτογραφία για Τα στοιχεία που «καίνε» τον εκτελεστή του Γ. Μακρή...
Μια απόδειξη αγοράς καινούργιων ρούχων που βρέθηκε μετά τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή στα ξεχασμένα πράγματά του και τα καρτελάκια πάνω στα αφόρετα ρούχα που βρέθηκαν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, είναι σύμφωνα με τους αστυνομικούς τα σημαντικότερα στοιχεία που δείχνουν ότι ο 31χρονος Βούλγαρος πληρωμένος εκτελεστής, επέστρεψε στην Αθήνα προκειμένου να εκτελέσει ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου.

Μόνο που επί του παρόντος δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσουν το άτομο που έσωσαν, ούτε την ταυτότητα του ηθικού αυτουργού που «παράγγειλε» την εκτέλεση του 46χρονου ελληνοαυστραλού επιχειρηματία. Ο κυριότερος λόγος είναι η αρνητική στάση που κράτησε κατά την εξέτασή του ο 31χρονος συλληφθείς ο οποίος αντιστάθηκε λυσσαλέα στη σύλληψή του. 

Ο «σκληρός», όπως χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς, κακοποιός, κράτησε κλειστό το στόμα του, ενώ όταν έμαθε γιατί κατηγορείται έκανε δυο μόνο ερωτήσεις που σόκαραν τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής και οι οποίες δείχνουν -όπως υποστηρίζουν- το ποιόν του.


Η μία ήταν εάν είναι σίγουροι ότι έπιασαν τον σωστό άνθρωπο και η επόμενη για την περίοδο για την οποία μιλούσαν.

Καθώς όμως η ειδική ομάδα που είχε συσταθεί για την διαλεύκανση της υπόθεσης είχε ασχοληθεί πέντε μήνες για τον εντοπισμό του και είχε μαζέψει σωρεία στοιχείων σε βάρος του, οι αστυνομικοί δήλωναν χθες βέβαιοι ότι είχαν στα χέρια τους τον άνδρα που μέσα σε επτά δευτερόλεπτα σκότωσε τον Μακρή στις 31 Οκτωβρίου έξω από το σπίτι του στην οδό Τροίας 16 στο Πανόραμα Βούλας.

Με οδηγό το βίντεο της εκτέλεσης, του οποίου τμήμα είδε το φως της δημοσιότητας, οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρουν αρχικά τον τύπου και την μάρκα του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, να... εντοπίσουν το γραφείο από το οποίο ενοικιάστηκε από τον 31χρονο και τον 35χρονο αδελφό και συνεργό του (ήταν το άτομο που το οδηγούσε) με τα πραγματικά τους στοιχεία, αφού οι δυο τους δεν είχαν απασχολήσει ούτε τις βουλγαρικές ούτε τις ελληνικές αρχές. 

Οι μόνες διωκτικές αρχές που είχαν ασχοληθεί μαζί του, αλλά αυτό το έμαθαν οι αστυνομικοί πολύ αργότερα, ήταν αυτές του Καναδά από τον οποίο απελάθηκε το 2016 μετά από κατηγορίες για απείθεια, παράνομη οπλοκατοχή, επίθεση και σωματική βλάβη.

Έτσι σιγά-σιγά έμαθαν ότι τα δυο αδέλφια είχαν έρθει στην Αθήνα είκοσι ημέρες πριν από τη δολοφονία, ότι μέσα σε αυτό το διάστημα είχαν νοικιάσει δωμάτια σε τέσσερα ξενοδοχεία και ότι είχαν νοικιάσει ισάριθμα αυτοκίνητα. Προκειμένου να ετοιμάσει ο 31χρονος τη δολοφονία είχε παρακολουθήσει το θύμα (υπάρχουν βίντεο που έχει καταγραφεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν) και έδρασε όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν μόνο και απροστάτευτο. 

Η παρακολούθηση, όπως αποκαλύφθηκε χθες στην παρουσίαση της εξιχνίασης της υπόθεσης είχε γίνει αντιληπτή και από το ίδιο το θύμα περίπου μια εβδομάδα πριν από την δολοφονία και το είχε εκμυστηρευτεί σε άνθρωπο του περιβάλλοντός του. Φαίνεται όμως ότι δεν έδειξε στο γεγονός την πρέπουσα βαρύτητα και έτσι βγήκε από το σπίτι του μόνος.

Σταδιακά έμαθαν το ξενοδοχείο που έμενε πριν την δολοφονία και σε αυτό βρήκαν το σημαντικότερο στοιχείο που τον ενέπλεκε με αυτή. Μια απόδειξη αγορά ρούχων που είχε γίνει την προηγούμενη ημέρα από την δολοφονία και από την οποία διασταυρώθηκε ότι η αγορά αφορούσε τα ρούχα που χρησιμοποίησε ο 31χρονος στην εκτέλεση και τα οποία δεν βρέθηκαν και πιθανότατα καταστράφηκαν.

Δεν ήταν όμως το μόνο «λάθος» που έκανε ο 31χρονος. Στις 3 Μαρτίου με πολυτελές αυτοκίνητο και ένα φίλο του ήρθε στην Αθήνα και κατέλυσε στο ίδιο ξενοδοχείο όπου βρέθηκε η απόδειξη. 

Οι αστυνομικοί το έμαθαν και έστησαν καρτέρι έξω από αυτό. Μετά την περιπετειώδη σύλληψή του στο δωμάτιό του βρήκαν κάτι που όπως λένε τους έδειξε ότι είχε έρθει για «δουλειά». Ήταν τα ολοκαίνουργια ρούχα που είχε αγοράσει από τα οποία δεν είχε καν προλάβει να βγάλει τα καρτελάκια τους...
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ