2019-04-06 19:21:41
Φωτογραφία για Δήλωση του Σ. Τραχανά για την εκπομπή στην ΕΡΤ
Το παρακάτω κείμενο μου εστάλη από τον Πανεπιστημιακό Δάσκαλο Σ. Τραχανά, με την παράκληση να το ανεβάσω στα δίκτυα μου

Αγαπητοι συναδελφοι του ylikonet

Επιτρεψτε μου να χρησιμοποιησω το χωρο σας- μια μοναδικη εστια ποιοτητας( επιστημονικης και γενικοτερης) – για να συνοψισω με απολυτη σαφηνεια τη θεση που πηρα στην προσφατη εκπομπη της ΕΤ1 για τα οσα θλιβερα συμβαίνουν στην ΕΕΦ. Στην καταληκτικη τοποθετηση μου, πιστεύω οτι τονισα αρκετα καθαρα ποιον θεωρω ως θεσμικα αναγκαίο ρολο του υπουργείου περαν της επιβεβλημενης αμεσης διακοπης των προγραμματισμενων διαγωνισμων φυσικης.

Ειπα λοιπον οτι με πρωτοβουλια του υπουργειου Παιδείας, θα πρεπει να κληθουν σε συναντηση οι δυο βασικοι θεσμικοι παραγοντες της υποθεσης: Οι προεδροι των τμηματων φυσικης και το ΔΣ της Ενωσης. Και εκεί να απαιτηθεί απο την ΕΕΦ να προχωρησει στην αλλαγη του καταστατικου της με ρητη διαταξη που θα την δεσμεύει στο αυτονοητο.


Οτι θα εκπροσωπεί και θα υπερασπιζεται την θεσμικη επιστημη, οπως αυτη αποτυπωνεται στα προγραμματα σπουδων των πανεπιστημιων, τα εγκριτα επιστημονικα περιοδικα και τα αναγνωρισμενα πανεπιστημιακα συγγραμματα.

Και επισης οτι θα αντιτίθεται στην ψευδοεπιστημη και την διείσδυση της στον ευαίσθητο χωρο της εκπαιδευσης.

Κι αν η σημερινη διοικηση της ενωσης αρνηθεί να το πράξει – ελπιζω να μην το κανει – τοτε ειναι αυτονοητη υποχρεωση του υπουργειου να την αποκλεισει δια παντος απο καθε ειδους προσβαση στο σχολικο συστημα της χωρας.

Ομως με την ιδια εμφαση πρεπει επισης να γινει σαφες οτι το ποιοι θα διοικουν την ενωση- στη σημερινη ή τη νεα της μορφη – ειναι αποκλειστικο και αναφαίρετο δικαιωμα των μελων της.

Πιστεύω οτι η απολυτη τηρηση των θεσμικων κανονων και διαδικασιων ειναι η μονη που μπορει να οδηγησει σε μια υγειη λυση που θα αφηνει πισω της- ως ενα παρελθον που κανεις δεν θα θελει να θυμαται – τη σημερινη θλιβερη κατασταση. Αυτην που πραγματι ‘’μας ντροπιαζει ολους’’ οπως πολυ σωστα ειπατε κι εσεις.

Ευχαριστω για τη φιλοξενια και ελπιζω μια επομενη φορα να μιλησω για κατι πολυ ευγενεστερο απο τα παραπανω: Να μιλησουμε για Φυσικη.

Καλο Πασχα σε ολους

Στεφανος Τραχανας
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ