2019-04-07 00:32:01
Φωτογραφία για Εφαρμογή σου επιτρέπει να έχεις τον προσωπικό σου Φάκελο Υγείας
Από Γιάννα Σουλάκη - IATROPEDIA

Νέα ηλεκτρονική εφαρμογή προσφέρει στον χρήστη της τη δυνατότητα δημιουργίας Προσωπικού Φακέλου Υγείας (Personal Health Records PHR), στον οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση ανά πάσα στιγμή όπου και αν βρίσκεται.

Η εφαρμογή θα περιέχει όλα τα προσωπικά ιατρικά αρχεία του ασθενούς, τα οποία δεν θα είναι αποθηκευμένα μόνο στο κομπιούτερ του, αλλά και στο διαδίκτυο και πιο συγκεκριμένα στο cloud!

Πρόκειται για τη νέα εφαρμογή MedInfoBook, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα άμεσα προσβάσιμη αποκλειστικά από τον χρήστη της, ή από οποιονδήποτε άλλον εκείνος επιλέγει, και απόλυτα ασφαλής όσον αφορά στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν οι δημιουργοί της, καθώς χρησιμοποιεί μοντέρνα κρυπτογραφημένα συστήματα, μεθόδους και μηχανισμούς(Ε2ΕΕ).

Όπως εξήγησαν οι ομιλητές της εταιρείας Computer Solutions, το MedInfoBook είναι ένα app προσωπικού φακέλου υγείας, στην οποία ο χρήστης μπορεί να συμπεριλάβει:


Ημερομηνίες και αποτελέσματα των τσεκ-απ του, των αιματολογικών και άλλων ιατρικών εξετάσεών του, μαστογραφίες, καρδιογραφήματα, κ.λπ., φαρμακευτικές αγωγές που ακολουθήσε για κάποια προβλήματα υγείας του παρελθόντος, διευθύνσεις και τηλέφωνα των θεραπόντων γιατρών του, εμβόλια που έκανε ο ίδιος και τα μέλη της οικογένειάς του, και γενικά όλες τις πληροφορίες του ιατρικού του ιστορικού, καθώς και των οικείων του. Με τον τρόπο αυτόν δεν θα χρειάζεται πλέον να απομνημονεύει τις παραπάνω πληροφορίες, ούτε να χάνει τον χρόνο του, ψάχνοντας στα συρτάρια του για να τις βρει, κάθε φορά που τις χρειάζεται, κάθε φορά που ένα πρόβλημα υγείας κάνει την εμφάνισή του και επιβάλλει την αναζήτησή τους.

Επιπλέον με την εφαρμογή MedInfoBook, ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύει και πληροφορίες που δεν έχει ο γιατρός του αλλά του είναι χρήσιμες, όπως για παράδειγμα η καθημερινή άσκηση, οι διατροφικές συνήθειες, στην περίπτωση διαβητικών τα επίπεδα γλυκόζης, στην περίπτωση υπέρτασης τις εκάστοτε μετρήσεις, κ.ά.

Παράλληλα με το app MedInfoBook υπάρχει η δυνατότητα άμεσης σύνδεσης με παρόχους υγείας για τη λήψη και αποθήκευση των αποτελεσμάτων οποιασδήποτε ιατρικής εξέτασης, και ταυτόχρονα η πληροφορία αυτή να μοιράζεται με όποιον επιλέξει ο χρήστης για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ