2019-04-08 11:05:13
Φωτογραφία για Oι παρουσιάστριες των πρωινάδικων και...μια βαθμολογία!
Μερικές από τις πιο ωραίες γυναίκες της ελληνικής τηλεόρασης παίζουν από τις 9 μέχρι τη 1.

Ποιες είναι, τι πρεσβεύουν, και τι θέλουν να μας πουν;

Φαίη Σκορδά 

Το Πρωινό - ΑΝΤ1  

Βαθμός: 9/10

Πρόκειται ξεκάθαρα για την «πρώτη σου αγάπη και παντοτινή». Η Φαίη Σκορδά ήταν η πρώτη γυναίκα στη μετά Μενεγάκη εποχή που διεκδίκησε τον τίτλο της βασίλισσας του πρωινού και του «Πρωινού» αφού έτσι λέγεται η ίδια της εκπομπή. Η εκκωφαντική εκκίνηση από το «ΠΡΩΙΝΟmou» στο MEGA, στο πλευρό του οδοστρωτήρα Γιώργου Λιάγκα, της άνοιξε τον δρόμο για μία κυριολεκτικά δεύτερη καριέρα, περί τα τέλη του 2011.

Ύστερα από δύο εγκυμοσύνες, ένα διαζύγιο, εκατοντάδες ώρες ζωντανού προγράμματος και μια συνταρακτική μεταγραφή, η Φαίη Σκορδά δικαίως θεωρείται η διαχρονικά αγαπημένη επιλογή των τηλεθεατών. Έχοντας επαναπροσδιορίσει την τυπολογία του πρωινού προγράμματος, αφού μετά την πρεμιέρα στο MEGA όλοι ακολούθησαν το μοντέλο του πρωινού των Λιάγκα- Σκορδά, δεν μπορεί κανείς να πει πως δεν κάνει καλά τη δουλειά της
. Η προσωπικότητά της την κάνει... φιλική προς τον χρήστη γιατί, αν και πολύ εντυπωσιακή και -ας μην κρυβόμαστε- πραγματικά επιτυχημένη γυναίκα, ποτέ δεν σου έδωσε την αίσθηση πως ξέφυγε σε υπεροψία και «απόσταση» προς τα κατώτερα τηλεοπτικά στρώματα.

Ο χώρος την αγαπάει και τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα -ακόμα και δημόσια- πόσο καλό παιδί είναι και πόσο καλές προθέσεις έχει απέναντι σε όσους συμπεριφέρονται σωστά. Ας μην το προσπερνάμε στις μέρες μας! Επίσης, από την εποχή του διαζυγίου της και ύστερα σεβάστηκε απόλυτα την ιδιότητά της ως μητέρα και δεν προκάλεσε ούτε το ελάχιστο σχόλιο για την προσωπική της ζωή, ενώ κάποια άλλη στη θέση της θα μπορούσε να μονοπωλεί καθημερινά ακόμη και το πιο μικρό εξώφυλλο. Αν ήθελε, δεν ήθελε, και καλά έκανε.

+: Ανεπιτήδευτα πολύ ωραία γυναίκα που δεν έχει προκαλέσει ποτέ με τη συμπεριφορά και τη στάση της. Όλοι έχουν να πουν κάτι καλό για εκείνη.

-: Ορισμένες φορές φοβήθηκε την ίδια της την εκπομπή με αποτέλεσμα το «Πρωινό» να χάσει την καυστική ταυτότητα που δημιούργησε ο Λιάγκας.

Σταματίνα Τσιμτσιλή  

Happy Day στον Alpha 

Βαθμός: 9/10

Το σέξι κορίτσι του MAD, του ALTER, των σκληρών μεσημεριανών μεταλλάχθηκε σε μία δυναμική γυναίκα που με πολύ κόπο και δουλειά κατέκτησε την εμπιστοσύνη του κοινού. Το παράτολμο του εγχειρήματος «Happy Day» ήταν πως σε μία εποχή κατά την οποία δεν τολμούσε κανείς να παίξει έστω και ένα τέταρτο απέναντι στους Λιάγκα- Σκορδά, η Τσιμτσιλή ανέλαβε μία «νεκρή ζώνη» στον Alpha, αφού για αρκετά χρόνια το συγκεκριμένο κανάλι δεν είχε ψυχαγωγικό πρωινό πρόγραμμα. Κουρασμένη από τη συνεργασία της με τον ΑΝΤ1 και εγκυμονούσα στη δεύτερη κόρη της, η Σταματίνα Τσιμτσιλή άρπαξε κυριολεκτικά την ευκαιρία που της έδωσε το 2013 το τότε ισχυρό δίδυμο του Alpha, Καλημέρη- Κουτσελίνη.

Η επιτυχία της δεν ήταν καθόλου τυχαία υπόθεση. Είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς, όταν αποφάσισε να αφήσει πίσω την «παλιά» Σταματίνα και μεταβεί στη σημερινή της εκδοχή. Δεν έμεινε στα ωραία φορέματα, εκπαίδευσε τον εαυτό της ώστε να γίνει μία παρουσιάστρια της Α' Εθνικής. Τη λέει με άνεση μέχρι και στον Δήμο Βερύκιο, αν χρειαστεί. Έχει άποψη, δεν κρύβεται, αναλαμβάνει τις ευθύνες του μπροστάρη, είναι συμπαθής και παραμένει outsider, ακόμη και αν είναι πιο επιτυχημένη και από το mainstream αντίπαλο πρόγραμμα.

Από την άλλη, η προσωπικότητα της Σταματίνας είναι ένα ιδιαίτερο κράμα μιας παρουσιάστριας με μία κοσμική κυρία που γνωρίζει τη θέση της μέσα στο μικρό «χρηματιστήριο» της πόλης. Σεμνά, όταν βρίσκεται εκτός πλατό, είναι αφοσιωμένη στα παιδιά της, ορισμένες φορές ακόμη και σταθερά ένα βήμα πίσω από τον σύζυγό της, ίσως βγάζει μία προσωπικότητα δύο ταχυτήτων γιατί η διακριτική ζωή που κάνει όταν σβήνουν τα φώτα, πολλές φορές δείχνει παράταιρη με την έντονη προσωπικότητά της μπροστά στην κάμερα. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί το πιο ηχηρό success story των τελευταίων ετών στην ελληνική showbiz.

+: Ενημερωμένη, ετοιμόλογη & πάντα συμπαθής.

-: Η εμμονή της με τον ρόλο της μαμάς & τα «μαμαδίστικα» θέματα ορισμένες φορές κουράζει έναν τηλεθεατή που δεν σχετίζεται με τη συγκεκριμένη θεματολογία. Keywords που αγαπά αλλά αντιπαθώ: λεχωνίτσες, μανούλες κ.λπ.

Κατερίνα Καραβάτου  

Στη Φωλιά Των ΚουΚου  

Βαθμός: 8/10

Από τις άμεσες αντιπάλους της, ενδεχομένως να είναι και η πιο έμπειρη. Έχοντας στη φαρέτρα της τη «χρυσή εποχή» του «Κους-Κους», η Κατερίνα Καραβάτου πέρασε δια πυρός και σιδήρου μέχρι να βγει μια τηλεοπτική στέγη που να εκτιμήσει την αξία της ξανά και να της δώσει χώρο να δημιουργήσει μια εκπομπή που άξιζε τουλάχιστον στο βεληνεκές του ονόματός της. Το εύρημα της συνεργασίας της με τον σύζυγό της, Κρατερό Κατσούλη, την ξεκλείδωσε.

Η Καραβάτου έχει πλάκα, που για χρόνια έκρυβε. Ομολογώ πως όσα έκανε στο Epsilon δεν ήταν καθόλου του γούστου μου, όμως κατόπιν εορτής κατάλαβα πως ήταν άθλος να βγάζει στον αέρα μία τέτοια εκπομπή με τις δεδομένες συνθήκες. Η συνεργασία της με το STAR δημιούργησε μία υπέροχη πρωινή εκπομπή, που δεν κιτρινίζει, δεν ρίχνει ποτέ επίπεδο, δεν βάζει κανένα μέλος της παρέας να βγαίνει «κακό» στο κοινό, και όλοι μαζί παράγουν ψυχαγωγία στην τηλεόραση. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά. Δεν θα μπορούσα παρά να της πω ένα «μπράβο» που μέσα στις πιο δύσκολες τηλεοπτικές χρονιές κατάφερε να βρει φως σε ένα επαγγελματικό τούνελ και πλέον να απολαμβάνει την επιτυχία του σήμερα.

Πράγματι οι «ΚούΚου» είναι η καλύτερη τηλεοπτική της στιγμή και ίσως μία από τις πιο ωραίες εκπομπές που θα δεις το πρωί. Εκτός εκπομπής μιλάμε για μία γυναίκα μάλλον έξω καρδιά, που όσοι γνωρίζουν συμπαθούν και απολαμβάνουν την παρέα της. Καβγάδες δεν έχει προκαλέσει ποτέ μέχρι σήμερα, δείχνει να απολαμβάνει την οικογενειακή της ευτυχία, ο Κρατερός Κατσούλης συμπληρώνει το κάδρο ενός ανεπιτήδευτα ευτυχισμένου ζευγαριού, που πράγματι είναι «γροθιά» στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

+: Χιούμορ, αίσθηση του μέτρου στον περιττό σχολιασμό.

-: Για αρκετό καιρό «θάμπωσε» την τηλεοπτική της εικόνα και άργησε να βρει την εκπομπή που της άξιζε. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!

Κατερίνα Καινούργιου  

Ευτυχείτε!  

Βαθμός: 8,5/10

Ή τη λατρεύεις ή δεν την αντέχεις. Η Κατερίνα Καινούργιου δεν είναι μια εύκολη περίπτωση παρουσιάστριας.

Κατά κύριο λόγο την ξέρεις περισσότερα χρόνια σαν celebrity παρά σαν κεντρική παρουσιάστρια.  Πρόκειται για μια πανέξυπνη γυναίκα που ορισμένες φορές έφευγε από τον επαγγελματικό ρόλο της, που τόσο ήθελε να κατακτήσει, και επιβιβαζόταν σε ένα όχημα που έκανε μία κούρσα μεταξύ reality star και πρωταγωνίστριας εξωφύλλου. Έχει φανατικούς θαυμαστές και θαυμάστριες. Δεν την βλέπουν απλά στην τηλεόραση, την ακολουθούν πιστά. Είναι το παράδειγμα του κοριτσιού που μεγάλωσε βλέποντας Μενεγάκη και προφανώς θέλει να της μοιάσει.

Κάποιος θα πει πως η KatKen έχει μόνο ένα μακρύ ξανθό μαλλί και ωραία φορέματα. Αυτά τα έχει, αλλά δεν ζει μόνο με αυτά. Είναι δουλευταρού και πραγματικά πολύ καλό παιδί. Όσοι την έχουν γνωρίσει, το λένε δημόσια. Το καταθέτω κι εγώ αυτό. Η θητεία της στο πλευρό του Μουτσινά της έδωσε μαθήματα αυτο-τρολαρίσματος, δείχνει πια να μη φοβάται το τσαλάκωμα. Επίσης, είναι η μόνη πρωινή σταρ χωρίς οικογένεια και παιδιά. Είναι πολύ εντυπωσιακή και δεν έχει σκοπό να χαραμίσει τίποτα από την υπέρλαμπρη εικόνα της για να έρθει πιο κοντά στο «μέσο».

Έχω την αίσθηση πως αν τη ρωτούσες, θα ήθελε να βοηθήσει μια γυναίκα που δεν ντύνεται τόσο ωραία να ντυθεί καλύτερα, να βαφτεί σωστότερα, να εξελιχθεί. Ζει μέσα από αυτό το lifestyle charity για τις άμαθες ακόλουθές της.

Αν επιλέγεις το «μοντέλο» Καινούργιου για να δεις τηλεόραση, έχεις συγκεκριμένη αισθητική.

Με λίγα λόγια, η Κατερίνα Καινούργιου είναι η φίλη που θα ήθελες να έχεις για να βγεις για ποτάρες τα Σαββατοκύριακα, είναι η ωραία γκόμενα που θες να ρίξεις αν βγεις για μπαρότσαρκα στα Ματογιάννια -γιατί μόνο η Μύκονος της «πρέπει»-, είναι όλα αυτά που οι αντίπαλες της δεν βγάζουν πια, μιας και είναι μόνιμα και τόσο έντονα μαμάδες. Δεν είναι ο άνθρωπος με την τεράστια τηλεοπτική εμπειρία, αλλά είναι από τις λίγες που ρουφάει σαν σφουγγάρι κάθε καλή συμβουλή, κάθε μάθημα επαγγελματικής επιβίωσης και -ας της το παραδεχθούμε- μπορεί να αναγεννιέται από τις στάχτες της. Εκεί που λες ότι στα είπε ΟΛΑ, εκεί που σκοντάφτει σε κάθε λακούβα που θα της ανοίξουν καλοθελητές, εκεί θα βρει να σου πει κάτι ακόμη. Και όταν αποφασίζει να τα πει, τα λέει καλά και ακατάπαυστα.

 +: Εντυπωσιακή γυναίκα, δουλευταρού, πολύ καλή διάθεση.

-: Κατ' εμέ ορισμένες φορές αδίκησε τον εαυτό της με τη θεματολογία της εκπομπής της, αλλά τουλάχιστον σέβεται ό,τι αγαπάει να βλέπει το κοινό.

Του Κωνσταντίνου Αντωνάτου  / yupiii

http://www.tvnea.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ