2019-04-08 11:46:36
Φωτογραφία για Δεσκάτη: «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ και ο Δήμος Δεσκάτης προσκαλούν

σε ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 8-4-2019 και ώρα 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  Δημαρχείο Δεσκάτης, τους ενδιαφερόμενους (υποψήφιους δικαιούχους) που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν προτάσεις στο πλαίσιο του  Υπομέτρου 19.2 «Στήριξη υλοποίησης δράσεων των στρατηγικών Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (CLLD/LEADER)».

Στο πλαίσιο της παρούσας πρόσκλησης δύναται να χρηματοδοτηθούν πράξεις ιδιωτικού χαρακτήρα που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας, στην ανάδειξη της ταυτότητας των τοπικών προϊόντων και στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

Ειδικότερα ενισχύεται η ίδρυση, η επέκταση και ο εκσυγχρονισμός επιχειρήσεων στους ακόλουθους τομείς:

Επενδύσεις μεταποίησης αγροτικών προϊόντωνΕνίσχυση επιχειρήσεων στον τομέα του τουρισμού (καταλύματα, χώροι εστίασης και αναψυχής, εναλλακτικές μορφές τουρισμού, κλπ)Ενίσχυση επενδύσεων στους τομείς της βιοτεχνίας και του εμπορίουΕπιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (παιδικοί σταθμοί, χώροι αθλητισμού, κλπ)Επιχειρήσεις επεξεργασίας δασικών προϊόντωνΟικοτεχνίες και πολυλειτουργικά αγροκτήματαΤο LEADER εφαρμόζεται στο σύνολο των Δημοτικών – Τοπικών Κοινοτήτων των Περιφερειακών Ενοτήτων Κοζάνης και Γρεβενών εξαιρουμένων των Δημοτικών Κοινοτήτων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Η Δημόσια Δαπάνη της τρέχουσας Πρόσκλησης ανέρχεται στο ύψος των 3,9 εκατ
. Ευρώ και το ποσοστό ενίσχυσης κυμαίνεται, ανάλογα με τη δράση και το καθεστώς ενίσχυσης, από 40% για την μεταποίηση π.χ. των αγροτικών και δασοκομικών προϊόντων και μπορεί να ανέλθει μέχρι 65% για εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων ή καινοτόμες δράσεις.

Η Ημερομηνία λήξης της ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι η 20/05/2019 - ώρα λήξης: 15:00.

      

                                            Με τιμή

 

Ο Πρόεδρος της Ο Δήμαρχος

ΕΔΠ CLLD LEADER/ΕΠΑλΘ Δεσκάτης

Πλακεντάς Παναγιώτης Καραστέργιος Δημήτριος   
aetos-grevena
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ