2019-04-08 20:22:07
Φωτογραφία για Αποστολάκης: Ψήφιση ν/σ - Πάγια επιδίωξη η αριθμητική αύξηση και ανανέωση προσωπικού ΕΔ
Μιλώντας στην εφημερίδα Real News και στον δημοσιογράφο ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟ σημείωσε ότι «η απρόσκοπτη υλοποίηση και τα άριστα αποτελέσματα του συνολικού φάσματος των επιχειρησιακών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων των Ενόπλων μας Δυνάμεων, μας βεβαιώνει ότι είμαστε σε θέση μόνοι μας να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας δίκαια».

Όσον αφορά στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων ο κ. Αποστολάκης ανέφερε ότι «έχει αρχίσει η παραλαβή ελικοπτέρων ΗΠΑ (Chinook-Kiowa), δρομολογείται η αναβάθμιση των αεροσκαφών F-16, υλοποιείται ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B, ενώ γίνονται και οι απαραίτητες ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό των Φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ, την ενίσχυση του Στόλου με Φρεγάτες, την αναβάθμιση των αεροσκαφών Mirage και τον εκσυγχρονισμό της αεράμυνας».

Ο κ. Αποστολάκης προανήγγειλε την ψήφιση στο άμεσο μέλλον νομοσχεδίου του Υπουργείου Άμυνας, το οποίο -όπως είπε- διευθετεί πλειάδα ζητημάτων που αφορούν στα στελέχη και στην οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. «Δεν μένουμε όμως μόνο εκεί. Είναι, μεταξύ άλλων, πάγια η επιδίωξη για αριθμητική αύξηση και ανανέωση του προσωπικού, όπως είναι πάγιες και οι οδηγίες, αλλά και ο έλεγχος, για την καθημερινή εξάσκηση της διοίκησης υπό το πρίσμα διαφάνειας και αξιοκρατίας», τόνισε.


Η σχετική ερώτηση του Δημοσιογράφου: Είναι στα σχέδιά σας η λήψη κάποιων μέτρων για την ενίσχυση του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν είναι μόνο οικονομική βεβαίως. Η ενίσχυση των μονάδων με κόσμο, η επιβολή αξιοκρατίας σε κρίσεις και μεταθέσεις, για παράδειγμα, είναι μέτρα που ανακουφίζουν το προσωπικό.

Απάντηση: Δεν θα κουραστώ ποτέ να τονίζω ότι το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί και τον κυριότερο πολλαπλασιαστή ισχύος μας. Είναι τέτοιο το ηθικό, η ποιότητα, η επαγγελματική κατάρτιση και η αξιοσύνη του, που δεν σου αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας. Διαρκής μέριμνα του υπουργείου αποτελεί η διερεύνηση τρόπων ενίσχυσής του, με βασική στόχευση την επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητάς του. Στο πλαίσιο αυτό, όπως έχουμε αναλυτικά ενημερώσει, προγραμματίζεται στο άμεσο μέλλον η ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου, το οποίο διευθετεί πλειάδα ζητημάτων που αφορούν τα στελέχη αλλά και την οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν μένουμε, όμως, μόνο εκεί. Είναι, μεταξύ άλλων, πάγια η επιδίωξη για αριθμητική αύξηση και ανανέωση του προσωπικού, όπως είναι πάγιες και οι οδηγίες αλλά και ο έλεγχος για την καθημερινή εξάσκηση της διοίκησης υπό το πρίσμα διαφάνειας και αξιοκρατίας.

(ΠΗΓΗ: tovima.gr - εφ. Real News)
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ