2019-04-08 21:01:39
Φωτογραφία για Κρατήστε τα δόντια των παιδιών σας! Μπορεί να αποδειχτεί σωτήριο!
Σωτήρια κίνηση για πλήθος ιατρικών λόγων μπορεί να αποδειχτεί τo να κρατήσουν οι γονείς τα δόντια που πέφτουν κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας.

Ερευνητές του Εθνικού Κέντρου Βιοτεχνολογίας των ΗΠΑ ανακάλυψαν πως τα βλαστοκύτταρα που βρίσκονται σε ένα νεότερο δόντι είναι λιγότερο εκτεθειμένα σε περιβαλλοντική βλάβη συγκριτικά με ένα ενήλικο δόντι και μπορούν να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων κυττάρων σε άλλα μέρη του σώματος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, θα μπορούσαν να αντικαταστήσουν τη δύσκολη διαδικασία πρόσβασης σε μυελό των οστών από άλλες περιοχές του σώματος για τα βλαστοκύτταρα.

Καθώς η νέα μέθοδος βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, τα επόμενα χρόνια θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως για να βοηθήσει στην καταπολέμηση του καρκίνου, την ανάπλαση οστών και την αναγέννηση νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο για την πρόληψη πιθανών καρδιακών προσβολών.

Σε κλινική δοκιμή στην Κίνα, τα παιδικά δόντια χρησιμοποιήθηκαν για την αναγέννηση των νέων δοντιών 30 ασθενών, τα οποία δεν είχαν αναπτυχθεί πλήρως. «Μέχρι στιγμής έχουμε δεδομένα για δύο, δυόμιση και τρία χρόνια και φαίνεται πως είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία» δήλωσε το Σεπτέμβριο του 2018 μέλος του Εθνικού Προγράμματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Κίνας.

Πηγή: in.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ