2019-04-08 23:45:16
Φωτογραφία για Έστειλαν στο σκαμνί 3 γιαγιάδες γιατί πουλούσαν χόρτα στο παζάρι χωρίς... άδεια [Βίντεο]
Περήφανος για τη μάνα του δήλωσε ο γιος της 82χρονης κ. Αλχαζίδης.

Στο σκαμνί θα καθίσουν στις 7 Ιουνίου τρεις ηλικιωμένες από την Κατερίνη, οι οποίες πουλούσαν χόρτα στα παζάρια της πόλης χωρίς…άδεια. 

Οι τρεις ηλικιωμένες συνελήφθησαν τον περασμένο Μάρτιο από την αστυνομία έπειτα από καταγγελίες ότι πωλούν στο κέντρο της πόλης χόρτα και αυγά. Η ταλαιπωρία τους συνεχίστηκε στο αστυνομικό τμήμα, όπου τους επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ ενώ παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης στις 7 Ιουνίου για… υγειονομικές παραβάσεις.

Όπως εξηγούν συγχωριανοί και των τριών γιαγιάδων, οι ηλικιωμένες πουλούσαν τα χόρτα, που μάζευαν από τον κήπο και τα χωράφια τους στα παζάρια της Κατερίνης για βιοποριστικούς λόγους αλλά και για να βοηθήσουν τα εγγόνια και τα παιδιά τους.

Ιδιαίτερα απογοητευμένος από την εξέλιξη αισθάνεται ο γιος της «κατηγορουμένης» από την Τραπεζούντα Πιερίας Αναστάσιος Αλχαζίδης. «Ήξερα ότι κάποια στιγμή θα την καλούσαν στο δικαστήριο, αφού δυστυχώς έτσι λειτουργεί το σύστημα, μετά και από τον σχετικό νόμο που ρυθμίζει θέματα μικροπωλητών και λαϊκών αγορών που ψηφίστηκε το 2017», σημείωσε ο κ. Αλχαζίδης.


Όπως εξήγησε ο κ. Αλχαζίδης αυτή η γιαγιά σε εκείνο το στενό έκανε αυτό που εδώ και πολλά χρόνια κάνει όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτά περιουσία αλλά γιατί αυτό της δίνει ζωή και την κάνει να νιώθει χρήσιμη στην οικογένειά της και όχι απόμαχος και στο περιθώριο.

Σύμφωνα με τον κ. Αλχαζίδη, η μητέρα του δεν ακολούθησε τα όργανα στο τμήμα για τα περαιτέρω «διαδικαστικά» γιατί εκείνην τη στιγμή ένιωθε πως δεν είχε κάνει κάποιο έγκλημα και θιγόταν η αξιοπρέπειά της.

«Θα πρέπει να ξέρουν πως αυτή η γιαγιά με αυτό το "μεγάλο έγκλημα" που διέπραξε πως όταν ο γιος της που ήταν μακροχρόνια άνεργος και αδυνατούσε να υποστηρίξει επαρκώς οικονομικά την οικογένειας του έστελνε χαρτζιλίκι στα δύο εγγόνια της που υπηρέτησαν την πατρίδα στον ακριτικό Έβρο και όχι σε κάποιο γραφείο μια ανύπαρκτης υπηρεσίας.

Φυσικά είμαι πολύ περήφανος για αυτήν την Ελληνίδα ΜΑΝΑ και νιώθω ευλογημένος που αυτή η μάνα με έφερε σε αυτόν τον κόσμο» κατέληξε στην ανακοίνωσή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Αλχαζίδης.

Δείτε το βίντεο

πηγή: www.ethnos.gr
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ