2019-04-08 23:51:06
Φωτογραφία για Ένταση στη Βουλή για τις γιαγιάδες στις λαϊκές και για τα χημικά στις διαδηλώσεις για το Μακεδονικό [Βίντεο]
Τη θέση πως η αστυνομία στα επεισόδια κατά την διάρκεια της τελευταίας διαδήλωσης για το Μακεδονικό στην Αθήνα, χρησιμοποίησε χημικά ως το ηπιότερο- αναλογικά- μέσο που είχε στη διάθεσή της, εξέφρασε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γερβασίλη.

Η υπουργός βρέθηκε στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε ερώτηση του ανεξάρτητου, Στ. Παναγούλη, για τη ρίψη χημικών στις διαδηλώσεις.

Ο διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών, ήταν… έντονος και θύμιζε περισσότερο παράλληλους μονολόγους.

Συγκεκριμένα, την αρχή έκανε ο κ. Παναγούλης που έψεξε την υπουργό για το ότι κατά το παρελθόν επέλεξε να βρεθεί σε κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ παρά να απαντήσει στην ερώτησή του.

«Ποιες ήταν οι κυβερνητικές υποχρεώσεις της υπουργού; Οι κομματικές εκδηλώσεις στην Άρτα;», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «καταθέτω στα πρακτικά να κατανοήσει το Σώμα πόσο υποτιμούν κάποιοι το κοινοβούλιο. Για να λειτουργήσει η αίθουσα αυτή έχουν δοθεί αγώνες από το 67 ως 74».


«Αφού συμφωνήσω μαζί σας στο ότι η λειτουργία του κοινοβουλίου είναι προτεραιότητα αλλά η ερώτηση αυτή έχει αποσυρθεί και ξανακατατέθηκε», απάντησε ο υπουργός προκαλώντας την οργή του βουλευτή:

- « 9 φορές την έχω καταθέσει»

- «Δεν είναι μόνο δική μου υπαιτιότητα. Έχω καταγγείλει ότι κάποιοι λειτουργούσαν με παρακρατικές λογικές, άνθρωποι που κινούνταν από στελέχη συγκεκριμένων πολιτικών χώρων κα κάλεσα τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν τις συμπεριφορές αυτές. Δεν ανταποκρίθηκε όλο το δημοκρατικό τόξο τότε κ. Παναγούλη».

- «Θέλω να σας συγχαρώ για τον 92χρονο πωλητή κάστανου που τον συλλάβατε και τη γιαγιά που πούλαγε πασουμάκια. Μεγάλες επιτυχίες. Νας σας υπενθυμίσω τι έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για χημικά και ΜΑΤ; Ότι πρέπει να καταργηθούν;».

- «Αποφύγατε να χαρακτηρίσετε τα τάγματα εφόδου»

- «Σε εμένα τα λέτε αυτά;»

- Εσείς λέτε αυτά που θέλετε και γω αυτά που θέλω. Με τι λογική σας αφού δεν αναγνωρίζετε τον φασισμό τον αφήνετε ελεύθερο να δρα».

Πηγή: newpost
eglimatikotita
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
O συνήγορος του διαβόλου..
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
O "συνήγορος του διαβόλου"..
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ