2019-04-09 15:00:34
Φωτογραφία για Τον Γ. Νικητιάδη ως υποψήφιο του ευρωψηδελτίου του ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ
Συνάντηση με την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, είχε ο Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής στις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Ο Γιώργος Νικητιάδης διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού από το 2010 έως το 2012 και Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κατά την διάρκεια της Βουλευτικής του θητείας ως Βουλευτής Δωδεκανήσου.

Στο χώρο του τουρισμού σε μία ιδιαιτέρως δύσκολη περίοδο για τη χώρα, βοήθησε σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη με πολιτικές που οδήγησαν σε τεράστια αύξηση του τουρισμού από την Ρωσία, και σε μεγάλα άλματα στην κρουαζιέρα, τον ερχομό των εταιρειών χαμηλού κόστους και τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Το 2002 ως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης στο Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης συνέβαλε αποφασιστικά με υπουργούς τους κ. K. Σκανδαλίδη και Σ. Μπένο μεταξύ άλλων, στη δημιουργία των ΚΕΠ σε ολόκληρη τη χώρα και στην ολοκλήρωση των επιχειρησιακών προγραμμάτων όλων των Υπουργείων για το σχέδιο «Πολιτεία».


Yπήρξε ιδρυτικό μέλος και ενεργό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με έντονη δραστηριότητα ως Γραμματέας της Οργάνωσης των Δικηγόρων Αθήνας, ως Γραμματέας της Τομεακής Νομικών- Οικονομολόγων και ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής.

Την περίοδο της δικτατορίας συμμετείχε ενεργά στον αντιδικτατορικό αγώνα. Ασκεί με επιτυχία δικηγορία στην Αθήνα από το 1981 και είναι ιδρυτής της δικηγορικής εταιρείας «Νικητιάδης και Συνεργάτες». Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, κάτοχος τίτλου Master’s από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) και κάτοχος αδείας παράστασης στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ για θέματα Ελληνικού Δικαίου. Έχει συγγράψει δύο βιβλία, το «Τουρισμός Δώδεκα Θέσεις Δωδεκάνησος Δώδεκα Όνειρα» (εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ) και το «Μαύρο και Δαγκωτό-Σταυρός Προτίμησης ή Λίστα» (εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ).
parapona-rodou
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ