2019-04-09 22:12:36
Φωτογραφία για Οι «γέφυρες» κατέρρευσαν...
και «η σκευωρία» επανέρχεται ως φάρσα Τις προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, τις οποίες χαρακτηρίζει «δήθεν γέφυρες», για την ένωση του κεντροαριστερού χώρου σε ένα ενιαίο μέτωπο, με...

την υπόθεση Novartis συνδέει με ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αφού οι γέφυρες κατέρρευσαν, η σκευωρία επανέρχεται ως φάρσα».

Το ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά στον Αλέξη Τσίπρα και το περιβάλλον του για όσα επιχειρούν να καταλογίσουν σε στελέχη του κόμματος. Στο κείμενο γίνεται λόγος για «μικροκομματικές επιδιώξεις», και για «λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες», ενώ στην ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ αναφέρεται ότι η «μεθόδευση καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακές του».

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής:

«1) Αφού οι “γέφυρες” κατέρρευσαν, η σκευωρία επανέρχεται ως φάρσα


Η προσπάθεια του κ. Τσίπρα να ρίξει στάχτη στα μάτια των πολιτών, με τις δήθεν “γέφυρες” και τα αζήτητα των κομμάτων, απέτυχε οικτρά.

Τώρα μέσα στην απελπισία και στην απόγνωσή του, θυμήθηκε πάλι την Novartis. Μία ακόμα υπόθεση που χρησιμοποιεί μόνο για τις μικροκομματικές του επιδιώξεις και για την εξόντωση των πολιτικών του αντιπάλων.

Επανέρχεται ο κ. Τσίπρας και οι συν αυτώ, στη χρεοκοπημένη πια σκευωρία, για να επιτεθεί στο Κίνημα Αλλαγής και στα στελέχη του.

Επιχειρούν να ρίξουν λάσπη με ανυπόστατες κατηγορίες, με υποθέσεις του τύπου “μπορεί”, ”άκουσα”, ”μου είπαν”, από κουκουλοφόρους και μη μάρτυρες, ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.

Μοναδικός στόχος να συνεχισθεί αυτή η συζήτηση ως τις εκλογές, γι αυτό οι ενέργειές τους γίνονται σε δόσεις, με την προσδοκία να φθείρουν τον ουσιαστικό τους αντίπαλο, το Κίνημα Αλλαγής.

Μεθόδευση που καθοδηγήθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, με εκτελεστικό βραχίονα τον εκφραστή της Καραμανλικής συνιστώσας του, τον κ. Παπαγγελόπουλο και τους θύλακες του.

Δεν θα τους περάσει.

Η σκευωρία θα εκπέσει απόλυτα και οι εμπνευστές και οι καθοδηγητές της θα λογοδοτήσουν.

2) Το σκάνδαλο που δεν διερευνήθηκε

α) Όμως σκάνδαλο Novartis και φαρμάκων υπάρχει.

Οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνες που προχώρησαν σε δραστικά μέτρα για τον περιορισμό και τον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης, με ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι επί Κυβερνήσεων Ν.Δ. (2004-2009) η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη υπερδιπλασιάστηκε (από 2,43 σε 5,1 δις ευρώ), ενώ την περίοδο 2009-2011 με τα μέτρα που πήραμε κατέβηκε στα 2,8 δις ευρώ.

Και την ίδια περίοδο ο Σύριζα καταψήφιζε στην Βουλή όλα τα μέτρα, κάθε εξυγιαντική προσπάθεια, ενώ δεν έκανε μετά το 2015 και καμία περαιτέρω προσπάθεια μείωσης.

β) Ο Σύριζα απέφυγε επιμελώς να ερευνήσει το πραγματικό σκάνδαλο με την εκτίναξη των τιμών των φαρμάκων.

Για μια ακόμα φορά αρνήθηκε να διερευνήσει τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο 2004-2009.

Αρνήθηκε επίσης να διερευνήσει την ευθύνη των Υπουργών του, που το 2015 “ξέχασαν”, να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων-ως όφειλαν- παίζοντας το παιχνίδι των κερδοσκόπων.

Εξ άλλου πρόσφατη είναι η τροπολογία στην Βουλή με την οποία ευνοήθηκαν ιδιαίτερα τα συμφέροντα των πολυεθνικών του φαρμάκου.

3) Η αλήθεια θα λάμψει – ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ

Οι μεθοδεύσεις και οι ραδιουργίες της Κυβέρνησης για μια ακόμη φορά θα αποτύχουν. Ήδη εξ άλλου η μια μετά την άλλη οι κατηγορίες για πολιτικά πρόσωπα πάνε στο αρχείο.

Όπως σωστά ζήτησε ο ίδιος ο Κοινοβουλευτικός μας εκπρόσωπος Ανδρέας Λοβέρδος, εμείς θα ψηφίσουμε την αίτηση άρσης ασυλίας.

Γιατί δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε και τίποτα να φοβηθούμε.

Γιατί η διαφάνεια για τους πάντες και παντού, είναι βασικό στοιχείο της πολιτικής μας.

Εξ άλλου σήμερα στην Βουλή ο Α. Λοβέρδος έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις για τους χειρισμούς του για τις τιμές ορισμένων φαρμάκων. Απέδειξε ότι υπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του δημοσίου, ενεργώντας με βάση τις προβλεπόμενες θεσμικές διαδικασίες και τις εισηγήσεις των αρμόδιων επιτροπών.

Αποκάλυψε ότι δεν είχε καμία σχέση με την ηγεσία της Novartis, και φυσικά ότι ο ενδελεχής έλεγχος που υπέστη από τις αρμόδιες αρχές για τα περιουσιακά του στοιχεία, τον δικαίωσε απόλυτα.

Να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι επί Υπουργίας του Α. Λοβέρδου έγιναν οι μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον χώρο της Υγείας, και διασώθηκαν δισεκατομμύρια από την διαφθορά και την σπατάλη»...
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ