2019-04-10 06:30:39
Φωτογραφία για Μυστηριώδης, επικίνδυνη μόλυνση εξαπλώνεται στον κόσμο σε κλίμα μυστικότητας - Αποκάλυψη των New York Times
Το μικρόβιο, ένας μύκητας που ονομάζεται Candida auris, επιτίθεται σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και εξαπλώνεται σε όλη την υδρόγειο

Τον περασμένο Μάιο, ένας ηλικιωμένος άνδρας εισήχθη σε νοσοκομείο του Μπρούκλιν για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά. Μια εξέταση αίματος αποκάλυψε ότι μολύνθηκε με ένα μικρόβιο που ήταν θανατηφόρο και μυστηριώδες.

Οι γιατροί τον απομόνωσαν γρήγορα στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Το μικρόβιο, ένας μύκητας που ονομάζεται Candida auris, επιτίθεται σε ανθρώπους με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα και εξαπλώνεται σε όλη την υδρόγειο.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, έπληξε μια νεογνική μονάδα στη Βενεζουέλα, σάρωσε ένα νοσοκομείο στην Ισπανία, ανάγκασε ένα διάσημο βρετανικό ιατρικό κέντρο να κλείσει μια μονάδα εντατικής θεραπείας και εμφανίστηκε στην Ινδία, το Πακιστάν και τη Νότια Αφρική.

Πρόσφατα, ο C. auris έφτασε στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϊ και στο Ιλινόις, με τα ομοσπονδιακά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων να το προσθέτουν σε μια λίστα με μικρόβια που θεωρούνται «επείγουσες απειλές».

Η έρευνα των New York Times είναι αποκαλυπτική καθώς χαρτογραφεί πώς το μικρόβιο αυτό εξαπλώνεται και γιατί σπάνια αναφέρεται στα μίντια.
medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ