2019-04-10 12:10:54
Φωτογραφία για «Ενότητα για την επόμενη μέρα...
...και γέφυρες με τις τοπικές κοινωνίες» «Με αφορμή τα όσα βιώνουμε, την επόμενη μέρα απαιτείται ενότητα σε όλη τη χώρα και πνεύμα συνεργασίας. Και στις τοπικές κοινωνίες πρέπει να ρίχνουμε γέφυρες και όχι να...

χτίζουμε τείχη. Με σεβασμό στις επιλογές των τοπικών κοινωνιών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Πάρο, στο πλαίσιο των περιοδειών του.

«Να μειώσουμε τη φορολογία και τον ΦΠΑ και για τη νησιωτικότητα έχουμε μιλήσει πολύ συγκεκριμένα. Δεν θα πω τι έγινε με τα ισοδύναμα που σας υποσχέθηκαν μόνο στα χαρτιά.

Δεν έχουμε μόνο τοπικές εκλογές έχουμε και ευρωεκλογές, συμμετέχουμε ενεργά στο ΕΛΚ που είναι το μεγαλύτερο κόμμα στο ευρωκοινοβούλιο και έχει σημασία για τα νησιά μας γιατί τα προγράμματα στήριξης της νησιωτικότητας έχουν να κάνουν με τους ευρωπαϊκούς πόρους», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο μπαλκόνι του δημαρχείου της Πάρου ο δήμαρχος του νησιού, Μάρκος Κωβαίος, με θέα την πόλη της Παροικιάς παρουσίασε στον Κ. Μητσοτάκη τα προβλήματα του νησιού, ξεκινώντας από το σχέδιο για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών.


«Το κυκλαδίτικο τοπίο έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε με τρόπο βίαιο. Η εγκατάσταση αυτή θυμίζει μάλλον βιομηχανικό τοπίο. Συμμερίζομαι τον προβληματισμό όλων των Κυκλάδων. 

Έχω πολύ σοβαρές επιφυλάξεις για το μέγεθος των προτεινόμενων εγκαταστάσεων και δεν μπορώ να δεχθώ εκ της αρχής μια τόσο απότομη παρέμβαση», είπε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος στη συνέχεια απέδωσε τα εύσημα στον δήμαρχο του νησιού για το φιλοευρωπαϊκό και φιλελεύθερο προφίλ που έχει επιδείξει.

«Το έργο επέκτασης του αεροδρομίου είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Θα επεκταθούμε στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου συμβάσεων παραχωρήσεων για τα περιφερειακά αεροδρόμια, να ενταχθεί σε αυτά και της Πάρου. Η Πάρος είναι ένα νησί-«πιλότος» για την ανάπτυξη, αλλά πρέπει να γίνεται με σεβασμό στο περιβάλλον», πρόσθεση ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο δήμαρχος του έθεσε και το θέμα της υγειονομικής κάλυψης των κατοίκων και του είπε ότι μπορεί να δώσει χώρο για να κατασκευαστεί νέο νοσοκομείο που θα καλύπτει τις ανάγκες του τόπου, ως μεγάλου ευρωπαϊκού προορισμού.

«Ο δήμος και η περιφέρεια έχουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου, και ο Γιώργος Χατζημάρκου έχει κάνει σημαντική δουλειά σε μια δύσκολη περιφέρεια με 48 νησιά. Στους δήμους να ξεκαθαρίσουμε ποιος κάνει τι, χρειαζόμαστε συμβασιούχους για το καλοκαίρι αλλά χρειαζόμαστε και τους μόνιμους. Είναι ακραία υποστελεχωμένοι οι δήμοι της περιφέρειας. Θέλω μια δημόσια διοίκηση που να έχει τόσους όσους χρειάζεται για να καλύψει τις ανάγκες της», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.
NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ