2019-04-10 15:00:55
Φωτογραφία για Σύλληψη επιβατών σκάφους με πλαστές ελληνικές ταυτότητες στο Λέτσε Ιταλίας
Σε έλεγχο που διεξήχθη σε κλεμμένο σκάφος με ελληνική σημαία από την ιταλική ακτοφυλακή σε συνεργασία με το ελληνικό λιμενικό διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν πέραν του ναυλωτή 16 μετανάστες τέσσερις εκ των οποίων έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες

Βρίσκονταν πολύ κοντά στην υλοποίηση του ονείρου τους. Να φτάσουν στις ιταλικές ακτές και από εκεί να ταξιδέψουν προς κάποια άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Ωστόσο έξι ναυτικά μίλια πριν τις ακτές του Λέτσε τους εντόπισε το πλήρωμα σκάφους της ιταλικής ακτοφυλακής. Και εκεί σταμάτησαν το όνειρο των μεταναστών αλλά και τα σχέδια των διακινητών τους ενός υπήκοου Τουρκίας και ενός υπήκοου Τσεχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν από μερικές ημέρες στη Λευκάδα οι δυο διακινητές προσέγγισαν τον ιδιοκτήτη ιστιοπλοϊκού σκάφους ελληνικής σημαίας και του ζήτησαν να το μισθώσουν προσποιούμενοι ότι θέλουν να κάνουν περιήγηση στα ελληνικά νησιά.

Ωστόσο ο ιδιοκτήτης του σκάφους αντιλήφθηκε από το σύστημα εντοπισμού θέσης (GPS) πως αντί να κατευθυνθούν προς τα ελληνικά νησιά είχαν χαράξει πορεία προς την Ιταλία.


Άμεσα ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Λευκάδας για την κλοπή του σκάφους. Στη συνέχεια ενημερώθηκαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής τα οποία ειδοποίησαν την ιταλική Ακτοφυλακή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ενεργοποιήθηκαν απευθείας διαθέσιμοι δίαυλοι επικοινωνίας (Sirene, Frontex, Europol και αστυνομικοί σύνδεσμοι) και ενημερώθηκαν άμεσα αρμόδιες Ιταλικές Αρχές για τον εντοπισμό του σκάφους και τον έλεγχό του.

Το σκάφος τελικά εντοπίστηκε στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και κατά τη διάρκεια που έκαναν οι ιταλοί λιμενικοί σε συνεργασία με τους έλληνες συναδέλφους τους διαπιστώθηκε ότι επί του σκάφους επέβαιναν πέραν του ναυλωτή ακόμη τέσσερα άτομα (πιθανόν μετανάστες) τα οποία έφεραν πλαστές ελληνικές ταυτότητες. Ακολούθως διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό του σκάφους επέβαιναν επιπρόσθετα άλλοι 12 μετανάστες.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από τις Ιταλικές Αρχές σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ εξετάζεται και η εμπλοκή άλλων ατόμων.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ