2019-04-11 12:00:18
Φωτογραφία για Μπαράζ Τουρκικών ασκήσεων: Εκνευρισμένη η Άγκυρα με τον «Ηνίοχο» – Έθεσε σε συναγερμό τις δυνάμεις της
Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Έντονη νευρικότητα έχει δημιουργηθεί στην Άγκυρα για την άσκηση «Ηνίοχος 2019» και την τρομερή επιτυχία των συμμαχικών πτήσεων σε στρατηγικές περιοχές της ελληνικής επικρατειας. Αμερικανικά και ελληνικά F-16 και Mirage αιφνιδίασαν τους Τούρκους με «παίγνια πολέμου» στο Καστελόριζο, ενώ τα ισραηλινά ΜΜΕ εκθειάζουν την μεγάλη αεροπορική άσκηση που οργανώνεται από τη χώρα μας.

Μάρτυρες της τουρκική προκλητικότητας έγιναν οι σύμμαχοι που συμμετέχουν στην άσκηση, με τις παραβιάσεις των Τούρκων να πέφτουν στα κενό, καθώς αναχαιτίστηκαν για άλλη μια φορά, με ευκολία από την ελληνική ΠΑ.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, μαζί με πιλότους από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και αρκετές άλλες χώρες, πετούν στους ελληνικούς ουρανούς, ως μέρος της Iniohos 2019, της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης στην Ελλάδα.

Πιλότοι από την IAF συμμετέχουν στην Άσκηση που ξεκίνησε τη Δευτέρα στη βάση της Ανδραβίδας στην Πελοπόννησο και θα λήξει στις 12 Απριλίου μαζί με πιλότους από τα ΗΑΕ, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Κύπρο και σχεδόν ολόκληρη την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Ξεκίνησε η γνωστή τουρκική άσκηση «Anadolu Kartali («Αετός της Ανατολίας»), με τη συμμετοχή μονάδων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, των χερσαίων δυνάμεων και της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού γενικού επιτελείου.

Εκεί θα συμμετέχουν F-16, AS-532 Cougar, CN-235 και UAV.

Η άσκηση εντάσσεται στις πλέον σημαντικές των τουρκικών ασκήσεων, η οποία αποτελεί αντικείμενο ιδιαίτερης προσοχής για την ελληνική πλευρά, λόγω των συμπερασμάτων που προκύπτουν για τις επιχειρησιακές δυνατότητες των Τούρκων, αλλά και των ενδείξεων ως προς τον προσανατολισμό των τουρκικών επιδιώξεων.

Μην ξεχνάμε πως πριν λίγες ημέρες τελείωσε και η Γαλάζια Πατρίδα.

Η άσκηση «Αετός της Ανατολίας» διεξάγεται όπως πάντα, στο ομώνυμο εκπαιδευτικό κέντρο της τουρκικής Αεροπορίας, το οποίο στεγάζεται στις εγκαταστάσεις της 3πς Κύριας Αεροπορικής Βάσεως στο Ικόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικές πηγές, η άσκηση θα διεξαχθεί σε ένα επιχειρησιακό περιβάλλον που θα προσομοιάζει απόλυτα με το πραγματικό και θα έχει σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου εκπαιδεύσεως των ασκουμένων σε διακλαδικές επιχειρήσεις και σε συνθήκες ημέρας και νύχτας.

Ταυτόχρονα όπως θα δείτε στο χάρτη, η άσκηση θα διεξαχθεί και πάνω από την Κύπρο, ενώ σίγουρα η Άγκυρα θα θελήσει να προκαλέσει σε και στο Αιγαίο.
parapona-rodou
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ