2019-04-11 13:01:21
Φωτογραφία για Απεργία και μοτο-πορεία για τους ντελιβεράδες...
Μπορεί να μην έχουν περάσει πολλοί μήνες από την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης του περασμένου Δεκεμβρίου, η οποία όριζε τα μέτρα και τις υποχρεώσεις των εργοδοτών με σκοπό την προστασία της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων στη διανομή προϊόντων με δίκυκλο, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα ο κλάδος των διανομέων και των κούριερ πρόλαβε να θρηνήσει έξι εργαζόμενους οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο αλλά και να καταγγείλει τους άγριους ξυλοδαρμούς εργαζομένων από αφεντικά.

Τα παραπάνω αλλά και η σκληρή πραγματικότητα με την οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι περίπου 20.000 διανομείς της χώρας (χαμηλά μεροκάματα, απουσία δώρων, επιδομάτων και ρεπό, εργοδοτικές αυθαιρεσίες, απουσία μέσων ατομικής προστασίας κ.ά.) οδήγησαν τη Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου (ΣΒΕΟΔ) να προκηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν εταιρικά μηχανάκια, μέσα ατομικής προστασίας (ΜΑΠ), ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά και ενιαία ειδικότητα με τίτλο «Οδηγός δικύκλου-Μεταφορέας».


«Η απεργία είναι η δική μας μέρα, το δικό μας στοίχημα να βρεθούμε όλοι μαζί, να δούμε πώς είναι μια μοτο-πορεία με χιλιάδες μηχανάκια, να μπλοκάρουμε τις πιάτσες, να μας υπολογίσουν, να μας σεβαστούν, να κάνουμε πράξη το εταιρικό δίκυκλο και τα ΜΑΠ ώστε να αλλάξουμε το επάγγελμα και όχι επάγγελμα», αναφέρει η ΣΒΕΟΔ στο κάλεσμά της. Η μοτο-πορεία θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι από το Πεδίον του Αρεως. Αντίστοιχο κάλεσμα κάνει η Επιτροπή Αγώνα Διανομέων για τη Θεσσαλονίκη, με τη μοτο-πορεία να ξεκινάει στις 10.30 από τη συμβολή της Εγνατίας με την Αγ. Σοφίας, αλλά και στα Γιάννενα όπου η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Διανομέων Ιωαννίνων θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία στις 12.00, ξεκινώντας από το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (Γιόσεφ Ελιγιά 5).

Τη στήριξή τους στην απεργία των διανομέων έχουν εκφράσει η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων αλλά και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής, ο οποίος μάλιστα τονίζει ότι καλύπτει τα μέλη του που εργάζονται με μηχανάκι και επιθυμούν να απεργήσουν. Την αλληλεγγύη τους όμως δείχνουν έμπρακτα και διάφορες συνελεύσεις κατοίκων αλλά και λέσχες εργαζομένων, οργανώνοντας δράσεις στήριξης. Ενδεικτικά:

Η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγίας Παρασκευής καλεί σε συμμετοχή στην απεργιακή κουζίνα στις 20.00, στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της Συνέλευσης στην οδό Δημοκρατίας 2 & Αγίας Τριάδος.

Η Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης καλεί σε συλλογικό μαγείρεμα αλληλεγγύης στη Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Ελληνικού-Αργυρούπολης, στις 20.00, στην οδό Κύπρου 172.

Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Καισαριανής οργανώνει απεργιακή συλλογική κουζίνα στο Τετράγωνο (Ν. Εφέσου 4) από τις 15.00.

Ο αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος «Μπερντές» (Αράδου 55, πλατεία Κύπρου, Ανω Ιλίσια) διοργανώνει απεργιακή συλλογική κουζίνα στις 19.00. Θα ακολουθήσει προβολή της γνωστής ταινίας «BlacKKKlansman» του Σπάικ Λι.

Γιατί, όπως λέει χαρακτηριστικά και ένα αφισάκι που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «Οι ντελιβεράδες απεργούν και καλά κάνουν»!...
efsyn.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ