2019-04-12 10:57:32
Φωτογραφία για Νοσοκομείο Σωτηρία: Με σημείωμα - μπακαλόχαρτο ο διοικητής ζητεί να γίνουν μετακινήσεις-διώξεις προϊσταμένων νοσηλευτών!
Παραβλέποντας τον νόμο, ο αναπληρωτής διοικητής του Σωτηρία Αντώνης Κουφάκης

«υπαγορεύει» στη νοσηλευτική υπηρεσία να προχωρήσει σε μετακινήσεις και τοποθετήσεις προϊσταμένων χωρίς αξιολόγηση αλλά με κριτήρια μάλλον κομματικά

Νέα, «αριστερά» ήθη υιοθετεί ο επικεφαλής του νοσοκομείου «Σωτηρία» σε ό,τι αφορά τη διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Οπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ο αναπληρωτής διοικητής Αντώνης Κουφάκης έδωσε στους υπεύθυνους της νοσηλευτικής υπηρεσίας χειρόγραφο σημείωμα - το οποίο παρουσιάζει το protothema.gr- με τις «προτάσεις» του για τις μετακινήσεις των προϊσταμένων νοσηλευτών, παραβιάζοντας κάθε κανόνα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και του κώδικα διοικητικής διαδικασίας και προσβάλλοντας το διοικητικό και νοσηλευτικό έργο τους και την επαγγελματική και δημοσιοϋπαλληλική υπόληψή τους. Φέρεται επίσης να κατέστησε σαφές προς τους συνομιλητές του ότι αυτές οι «προτάσεις» πρέπει να γίνουν αποδεκτές.


Το πρωτοφανές σημείωμα που φέρεται να ενεχείρισε ο αναπληρωτής διοικητής έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες μετά την αποκαλυπτική ανάρτηση στο ygeiamou.gr για πόρισμα -καταπέλτη του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) για διοικητικό έλλειμα και αυθαιρεσίες στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Το «μπακαλόχαρτο» του κ. Κουφάκη, όπως το χαρακτηρίζουν οι εργαζόμενοι, δείχνει πως η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο -είναι ενδεικτικό ότι οι Επιθεωρητές συνιστούσαν να γίνουν ταχεία μαθήματα διοίκησης στο νοσοκομείο βάσει των νόμων και των κανονισμών- αλλά αντιθέτως έχει γίνει προκλητικά παράτυπη και ανήθικη.

Σύμφωνα με τον νόμο, οι μετακινήσεις των προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων γίνονται κατόπιν εισήγησης της διευθύνουσας νοσηλευτικής υπηρεσίας. Ωστόσο, το άρθρο 30 του νόμου 4369/2016 (νόμος Βερναρδάκη) ορίζει πως μέχρι να γίνουν τυπικές κρίσεις της ιεραρχίας απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση ή καθαίρεση επιτελικών στελεχών. Στο «Σωτηρία» όπως και σε άλλα νοσοκομεία οι κρίσεις δεν έχουν γίνει.

Παραβλέποντας σκοπίμως και παρανόμως τον νόμο, ο κ. Κουφάκης ουσιαστικά «υπαγορεύει» στη νοσηλευτική υπηρεσία να προχωρήσει στις μετακινήσεις των προϊσταμένων, οι οποίες εκτός του ότι θα ήταν τύποις μη νόμιμες θα ήταν και επί της ουσίας -εφ' όσον γίνονταν.

Και αυτό διότι όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, έχουν αμιγώς κομματικό χρώμα και δεν βασίζονται σε αξιολόγηση των προϊσταμένων. Αναφέρουν ενδεικτικά την «ευνοϊκή» μετακίνηση από τη ΜΕΘ στο Ακτινολογικό που αφορά άτομο του περιβάλλοντος της αριστερής διοίκησης. Αλλα και άλλες δυσμενείς μετακινήσεις προς το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και προς τη ΜΕΘ που αφορούν άτομα μη φίλα προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το «μπακαλόχαρτο» με το οποίο ο διοικητής του νοσοκομείου Σωτηρία διατάζει τοποθετήσεις και μετακινήσεις υπαλλήλων:
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ