2019-04-12 17:03:14
Φωτογραφία για Απλοί και φυσικοί τρόποι για να αποτοξινώσουμε το συκώτι μας!
Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που είναι δυνατόν να υπάρχουν πιθανές τοξίνες στον οργανισμό μας και η αποτοξίνωση μπορεί να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτές.

Η εναπόθεση τοξινών στο σώμα μπορεί να συμβεί με πολλούς τρόπους, όπως η υπερβολική κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων ή μέσω του περιβάλλοντος. Η αποτοξίνωση δεν είναι μόνο σημαντική για το δέρμα σας, αλλά το ήπαρ σας τη χρειάζεται επίσης. Το ήπαρ είναι ένα πολύ σημαντικό όργανο του σώματος. Καθαρίζει το αίμα προτού φτάσει στα άλλα όργανα. Επίσης, αποτοξινώνει χημικά από το σώμα και τα μετατρέπει σε απόβλητα. Έτσι, η σωστή λειτουργία του ήπατος είναι πολύ σημαντική για τη γενική υγεία του ατόμου.

Ίσως αναρωτιέστε πώς μπορείτε να καθαρίσετε το συκώτι σας φυσικά; Υπάρχουν μερικά απλά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το ήπαρ σας. Διαβάστε παρακάτω για να τα γνωρίσετε.

Υιοθετήστε μια δίαιτα φιλική προς το συκώτι


Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να κρατήσει περισσότερες από τις μισές από τις ασθένειες μακριά. Έτσι το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επιλέξετε κάποια φαγητά φιλικά προς το ήπαρ και να τα ενσωματώσετε στη διατροφή σας. Μερικά από τα τρόφιμα που είναι εξαιρετικά για το συκώτι σας είναι τα σταφύλια, τα παντζάρια, τα μούρα, τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το τσάι. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε λιγότερα επεξεργασμένα τρόφιμα και περισσότερα φρέσκα λαχανικά. Μια διατροφή φιλική προς το στομάχι θα ωφελήσει το συκώτι σας με πολλούς τρόπους.

Πιείτε περισσότερους χυμούς

Οι χυμοί είναι εξαιρετικά υγιεινοί για το συκώτι σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το ήπαρ και να προωθήσετε τη λειτουργία του. Βεβαιωθείτε, όμως, ότι δεν καταναλώνετε συσκευασμένους χυμούς επειδή περιέχουν λιγότερες θρεπτικές ουσίες και περισσότερη ζάχαρη και τεχνητά αρώματα. Πρέπει να πίνετε φρέσκο χυμό και να μην προσθέτετε ζάχαρη σε αυτόν. Ο φρέσκος χυμός λαχανικών είναι η καλύτερη επιλογή για το συκώτι σας. Μπορείτε να καταναλώσετε ένα αναμειγμένο χυμό από διάφορα λαχανικά όπως καρότο, παντζάρι, ντομάτα, σπανάκι και άλλα  της επιλογής σας.

Χάστε τα επιπλέον κιλά

Το υπερβολικό βάρος μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης διαφόρων ασθενειών. Είναι επίσης επιβλαβές για το ήπαρ σας. Πρέπει να διατηρήσετε υγιές βάρος. Αφεθείτε σε περισσότερες  ασκήσεις και περιορίστε τη διατροφή σας για να φτάσετε σε ένα ιδανικό βάρος. Προγραμματίστε υγιεινή διατροφή που μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να προωθήσετε την καλή γενική υγεία.

Σταματήστε να πίνετε

Η κατανάλωση οινοπνεύματος συμβάλλει σε μεγάλη βλάβη στο συκώτι. Η συνεχής κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε κάποια σοβαρή βλάβη στο ήπαρ που μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο του ίκτερου, της κίρρωσης, της ηπατικής ανεπάρκειας και ακόμη και του καρκίνου του ήπατος. Θα πρέπει να σταματήσετε το αλκοόλ το συντομότερο δυνατό. Είναι πολύ δύσκολο να σταματήσετε ξαφνικά το αλκοόλ, αλλά μπορείτε να μειώσετε την κατανάλωσή του μέρα με τη μέρα.

Αυτές είναι μερικές απλές μέθοδοι για να κρατήσετε το ήπαρ σας υγιές και να το αποτοξινώσετε, αλλά αν αντιμετωπίσετε κάποια σοβαρά προβλήματα όπως συνεχείς έμετους και ναυτία, προβλήματα ούρησης, κοιλιακό άλγος, χρόνια κόπωση ή συμπτώματα ίκτερου, τότε θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας και να σας προτείνει κάποιες εξετάσεις.

Πηγή: iatronet.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ