2019-04-12 17:26:43
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Παραιτούνται ένας- ένας οι γιατροί στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς! Στον «αέρα» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού
SOS εκπέμπουν οι νεφροπαθείς ασθενείς στην Κεφαλλονιά καθώς η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του νοσοκομείου Αργοστολίου έβαλε λουκέτο μετά την παραίτηση που υπέβαλλε το προσωπικό εξαιτίας των συνθηκών εργασίας.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στο ΕΣΥ ( ΠΟΕΔΗΝ) στο νοσοκομείο παρακολουθούνται 30 νεφροπαθείς ασθενείς, ενώ υπάρχουν και άλλοι σε αναμονή, αφού το υπό παραίτηση προσωπικό δεν επαρκούσε για να τους εξυπηρετήσει.

Στην Μονάδα υπηρετούσαν πέντε νοσηλεύτριες και δύο γιατροί (Διευθυντής και Επιμελητής). Οι συνθήκες εργασίας ήταν δυσμενέστατες και οι ασθενείς τίθενται σε κίνδυνο λόγω του ελλιπέστατου προσωπικού. Η Μονάδα δουλεύει δύο βάρδιες τρεις ημέρες την εβδομάδα και μία βάρδια δυο ημέρες την εβδομάδα. Πώς να τα βγάλουν πέρα δύο γιατροί και πέντε νοσηλεύτριες; αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι.Αναγκάστηκαν οι τέσσερις μόνιμες Νοσηλεύτριες και οι δύο γιατροί να παραιτηθούν από το Δημόσιο. Φανταστείτε σε τι σημείο έφτασαν. Σε ένα μήνα που γίνεται υποχρεωτικά δεκτή η παραίτησή τους μπαίνει λουκέτο στη Μονάδα. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ για τις ελλείψεις: «Η “ακτινογραφία” του ΕΣΥ! Πόσοι εργαζόμενοι λείπουν από το σύστημα»


Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνονται και οι δηλώσεις των μελών του Συλλόγου Νεφροπαθών Κεφαλονιάς και Ιθάκης οι οποίοι καταγγέλλουν πως «εδώ και αρκετό καιρό η εύρυθμη λειτουργία της Μ.Τ.Ν του Νοσοκομείου λειτουργεί κάτω από δύσκολες συνθήκες».

Όπως ισχυρίζονται «δυστυχώς παρ´ όλες τις συνεχείς διαμαρτυρίες τόσο των ασθενών όσο και των γιατρών και των νοσηλευτριών, ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βιβλακης έμεινε απαθής. Και σήμερα το πρωί ο δ/ντής κ. Ευάγγελος Γιαννάτος και η Νεφρολόγος Α κ. Βασιλική Κοκκίνου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους!». Έτσι, καταλήγουν «η λειτουργία της μονάδας είναι στον «αέρα» και η ζωή των νεφροπαθών τίθεται σε κίνδυνο».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ