2019-04-12 23:54:21
Φωτογραφία για Βεβαίως είμαι υπέρ του συνθέτου ονόματος, με τον όρο Μακεδονία...
Απολογία Καιρίδη στις "Παρεμβάσεις" (BLUE SKY).

- Διαστρέβλωσαν τις απόψεις μου.

- Η διάλεξη ήταν τον Μάιο του '18, λίγο πριν την Συμφωνία των Πρεσπων.

- Οτι ζητάμε δήλωση κοινωνικών φρονημάτων από τους Μακεντόστοι και οτι τους θέλουμε στα τέσσερα το είπε με την έννοια οτι έτσι αισθάνονται αυτοί.

- Συμφωνώ με τον όρο Μακεντόνσκι, αλλά όχι έτσι όπως έκανε την Συμφωνία ο Τσίπρας. Μια Συμφωνία που δεν θα 'κανε ούτε ο Στάλιν.

- Μίλησα γενικά για μύθους κι όχι για τον μύθο της γενοκτονίας των Ποντίων  Τα 'χε χαμένα ο καθηγητής. Κι αυτά που ελεγε, δυστυχώς, δεν έπειθαν κανένα (ούτε τους Ποντιους που ζητούν από τον Μητσοτάκη την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο). "Χρησιμοποίησαν αποσπάσματα από την διάλεξη, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις", είπε κι ο Παυλόπουλος ζήτησε να παίξουν αμέσως το βίντεο, κι όλοι άκουσαν να λέει καθαρά και ξάστερα, και με καταγγελτικό ύφος, πως, καταπιέζουμε τους Μακεντόνσκι και τους στέλνουμε στα... τέσσερα!


Στο βίντεο, που...

δεν έπαιξε ολόκληρο, έλεγε, πως, οι Ελληνες είμαστε τεχνητό έθνος όπως οι Μακεντόνσκι.

- Ο ελληνικός στρατός δεν μπήκε στην ελληνική Μακεδονία. Υπήρχαν ελληνικοί πληθυσμοί αδιαμφισβήτητα, δεν ήταν καν πλειοψηφία.

- Πιο Ελληνική ηταν η Σμύρνη από την Θεσσαλονίκη...

-Εξω από την Θεσσαλονίκη υπήρχαν νησίδες ελληνοφωνίας, αλλά μέχρι εκεί...

"Ο μύθος της γενοκτονίας"

Στην συνέχεια oi δημοσιογράφοι, Γιάννης Ευσταθίου και Αντρέας Κωνσταντάτος, του ζήτησαν να δώσει εξηγήσεις για τα περί μύθου της γενοκτονίας των Ποντίων, που είπε. 

Ο καθηγητής μπερδεύτηκε μεταξύ γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης, είπε, πως, έγινε πολιτική εκμετάλλευση και με κάποιο δισταγμό, παραδέχτηκε, πως, πρόκειται περί γενοκτονίας. 

Και εδω έπαιξε το σχετικό βίντεο, όπου ο Δημητρης Καιρίδης έλεγε:

- Ξαφνικά εμφανίζεται ο μύθος της Ποντιακής Γενοκτονίας στα τέλη της δεκαετίας του '80 για πολύ συγκεκριμένους λόγους. 

- Αποφασίζει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και η βουλή των Ελληνων να αναγάγει τα δραματικά και τραγικά γεγονότα των Ποντίων σε γενοκτονία. 

Για όλα αυτά ο Σύλλογος των Ποντίων ζητάει απο τον Κυριάκο Μητσοτάκη (που πρέπει να πουμε πως ήτα προσωπική επιλογή του ο Δημητρης Καιρίδης) την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ο καθηγητής δεν έχει πει κατά καιρούς για τους Μακεντόνσκι και τον μύθο της γενοκτονίας, αλλά και άλλα που έχουν δημιουργήσει έντονες αντιδράσεις, όπως οτι "είμαστε παιδιά των Οθωμανών, είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει... τουλάχιστον ιστορικά. Η Τουρκία, ποσοτικά, είναι η μόνη διάδοχος της Οθωμανικής αυτοκρατορίας"...
NoNews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ